Unirea Moldovei cu Țara Românească a fost omagiată printr-o expoziţie de imagini reprezentative, privind importanţa Focşanilor în acea perioadă și o expoziţia de carte cu lucrări despre etapele acestui eveniment istoric și despre domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Elevii clasei a XI-a G au participat la lecţia deschisă cu tema ,,Unirea în viziunea contemporanilor” organizată în colaborare cu mai multe cadre didactice din toate Comisiile metodice din unitatea noastră școlară.
Lecția s-a desfășurat pe grupe, plecându-se de la materiale – suport referitoare la: Alexandru Ioan Cuza și unirea, Elena Cuza și unirea, focșănenii și unirea, clerul și unirea, Rusia și unirea, Austria și unirea, Napoleon al III –lea și unirea, țăranii și unirea, antiunioniștii și unirea. Câte un profesor s-a alăturat fiecărei grupe pentru a lucra alături de elevi.
Activităţile desfăşurate în cadrul şcolii s-au încheiat cu un moment artistic ,,Hora – simbol al unităţii naţionale”, pusă în valoare de elevii claselor IV-XII îmbrăcaţi în costume populare, care s-au prins de mâini, au cântat şi au dansat Hora Unirii invitând şi profesorii unității de învățământ care s-au bucurat de obiceiul transmis din generaţie în generaţie, până în prezent.
Aceste activităţi au fost coordonate de: prof. Agache Corina, prof. Ion Stănel, prof. Paizan Ioana, prof. Ostafi Olga, prof. Călţun Constanţa şi bibliotecar Matei Gina la iniţiativa doamnei director, prof. Simion Nataşa, pentru a marca importanţa Unirii Principatelor Române. Elevii au avut oportunitatea de a manifesta empatie, solidaritate şi armonie cu valorile culturale şi trecutul istoric şi de a cinsti la zi de mare sărbătoare curajul, înţelepciunea poporului român şi sacrificiul în împlinirea visului de veacuri.
Comunicat de presă