Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Finanțări pentru proiectele din domeniul educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din localitățile Vrancei


Organizațiile neguvernamentale vrâncene pot depune proiecte în vederea finanțării, începând de acum și până la data de 13 iulie a.c., ora 16.00, în cadrul celei de a doua ediții a proiectului „Investiții pentru comunități durabile” lansat de Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar. Proiectul face parte din Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural, pe care Fundația Vodafone România îl derulează în toate județele țării și care susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România. Această a doua ediție a proiectului „Investiții pentru comunități durabile” va fi derulată tot în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău și se adresează ONG-urilor care derulează programe educative și sociale în localități mici (sub 30.000 de locuitori) din județul Vrancea, dar și din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Valoarea totală a investiției oferită de Fundația Vodafone pentru acest proiect va fi de 102.611 euro.
    Pot aplica, în vederea finanțării, Asociații și Fundații înregistrate sau care activează în comunități mici, preponderent rurale cu până la 30.000 de locuitori din Vrancea și județele amintite mai sus, iar proiectele propuse trebuie să aibă loc în comunitățile respective.
    În cadrul acestei runde de finanțare sunt eligibile proiectele care oferă doar servicii sociale și educaționale de bază pentru copii, tineri și bătrâni defavorizați social, economic sau fizic, după cum urmează: Educație: renovare și dotare cu echipamente pentru instituții de învățământ (creșe, grădinițe, școli etc.), activități tip after-school, alte servicii menite să îmbunătățească accesul la educație al copiilor și tinerilor defavorizați; Servicii sociale: centre de zi, servicii de îngrijire și de îngrijire la domiciliu rezidențiale, cantine sociale etc.. „Vă rugăm să țineți cont că enumerarea acestor exemple de proiecte este strict exemplificativă și nu restrictivă!”, atenționează finanțatorii.
Finanțările se acordă pe baza depunerii unor cereri de finanțare care se completează conform cererii de finanțare și bugetului și se transmit în perioada 23 iunie – 13 iulie 2016, ora 16.00, în format electronic, pe e-mail la adresa fundraising@fsc.ro. Fiecare proiect individual va fi finanțat în limita a 36.000 lei, urmând ca aplicantul să contribuie la bugetul total al proiectului cu minim 10% din valoarea acestuia. Proiectele se vor desfășura în perioada 8 august 2016 – 31 mai 2017. Perioada de implementare a proiectelor este de maxim 10 luni. Proiectele propuse trebuie să respecte în totalitate regulamentul rundei de finanțare, ce poate fi găsit pe adresa: http://bit.ly/291j3af. Mai multe detalii și informații se pot obține la telefon: 0733.935.947, sau la adresa de e-mail: fundraising@fsc.ro, persoana de contact Gabriela Dragu, expert program.

Peste 8.000 de persoane vor beneficia de programele din ediția 2015/ 2016

    Fundația Vodafone România a lansat a doua ediție a Programului Strategic de Investiție în Mediul Rural. Continuare a ediției 2015/ 2016, programul susține educația și serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România. „Accesul scăzut la educație și la servicii sociale se numără printre cele mai mari probleme întâlnite în mediul rural. Conform statisticilor, aproximativ 20% dintre copiii din mediul rural nu termină ciclul gimnazial. Mai mult, dintre cei care îl termină, doar 50% își continuă studiile la liceu. Trebuie să ne implicăm în continuare în programe care să genereze progres social și economic în comunități, să aducem copiii la școală, să-i educăm astfel încât să aibă șansa unui viitor mai bun și să devină membri activi ai unei societăți sănătoase”, a spus Angela Galeța, director Fundația Vodafone România.
    Pentru desfășurarea proiectelor, Fundația Vodafone România a selectat cinci parteneri strategici, în cadrul unei runde de finanțare derulată în luna mai, adresată ONG-urilor cu experiență în proiecte în mediul rural. Suma investită de Fundația Vodafone România se ridica la 456.000 euro. Cei cinci parteneri strategici selectați pentru desfășurarea proiectelor în toate cele 41 de județe din țară, în perioada 2016-2017 sunt: Fundația Principesa Margareta a României care va acorda burse elevilor defavorizați economic și social din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Satu Mare și Teleorman, care doresc să își continue studiile. Mai multe informații puteți găsi la adresa: http://fpmr.ro/burse-pentru-scoala-2016/.
    Fundația Mereu Aproape se va axa pe renovarea școlilor și a altor instituții de învățământ din județele: Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Olt, Prahova și Tulcea. Mai multe informații puteți găsi la adresa: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/.
    Fundația de Sprijin Comunitar va interveni în beneficiul copiilor și bătrânilor defavorizați din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Mai multe informații despre proiecte puteți găsi la adresa: https://sites.google.com/site/fscbacau/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.
    Fundația World Vision România va susține copii și familii defavorizate economic și social din județele: Dolj, Ialomița și Vâlcea. Mai multe informații puteți găsi la adresa: http://www.worldvision.ro/educatie-pentru-schimbare-a832.html.
    Fundația Serviciilor Sociale Bethany va interveni în ajutorarea copiilor și familiilor defavorizate economic și social din județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. Mai multe informații puteți găsi la adresa: http://bethanyiasi.ro/educatie/.
    În perioada 23 iunie – 13 iulie 2016 fundațiile partenere selectate vor lansa runde de finanțare adresate organizațiilor locale interesate să se implice în program. Se pot înscrie proiecte care conțin o componentă puternică de implicare a comunității și se încadrează într-unul dintre cele două domenii de finanțare: educație și servicii sociale. Proiectele vor fi evaluate de către o comisie formată din membri ai fundațiilor implicate, iar lista finală a proiectelor selectate spre finanțare va fi anunțată la sfârșitul lunii iulie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?