Un focșănean este judecat pentru distrugere, fapta reținută de procurori în rechizitoriu având legătură cu un incendiu care ar fi izbucnit din culpa sa și care s-a propagat la vecini. În dosarul penal sunt cinci părți civile, inclusiv o societate de asigurări, iar în primăvara anului trecut, o altă societate de asigurări a obținut în primă instanță de la inculpat, într-un proces civil, despăgubiri de 9.500 lei, cu titlu de contravaloare reparații daune și dobânda legală penalizatoare, în baza celor constatate ulterior incendiului.
Incendiul a avut loc în septembrie 2018, în jurul orei 15.00, în timpul anchetei stabilindu-se că focșăneanul a folosit un prelungitor electric deteriorat pentru a face un sistem de închidere la nivelul ușii de acces în podul blocului, ceea ce a condus la producerea unui scurtcircuit. De aici focul a cuprins o parte din acoperiș, după care s-a propagat și la acoperișul de la scara 1 al imobilului. La acea dată, pompierii au intervenit la fața locului cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime, dar și o ambulanță SMURD și o descarcerare.
Din fericire, locatarii au reușit să iasă din imobile fără a fi semnalate probleme, în afară de distrugerea unor bunuri. Iar în urma incidentului, tot pompierii au întocmit un proces verbal, la care se face referire atât în rechizitoriu, cât și în acțiunea civilă intentată focșăneanului de societatea de asigurări. În acel proces civil, focșăneanul a susținut că nu există dovezi din care să rezulte vina sa, apărarea acestuia fiind că pompierii reținuseră că incendiul se manifesta la astereala acoperișului din blocul de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă ondulată, fără a se stabili că incendiul a pornit de la apartamentul pe care îl deține în proprietate. Cu toate acestea, instanța civilă a arătat că da, în procesul verbal s-a stabilit că s-a intervenit la apartamentul focșăneanului pentru stingerea incendiului, incendiu care fusese propagat chiar de acesta la acoperiș. „Astfel, instanța constată că, din cauza unui conductor electric defect sau având izolația deteriorată, s-a produs incendiul la proprietatea apartament a pârâtului, ce s-a propagat la acoperiș și, ulterior, la imobilul vecin”, se reținea în motivarea preluată de rolii.ro.