Ediția: Luni 16 Decembrie 2024. Nr 6780
Ediția: Luni 16 Decembrie 2024. Nr 6780

FOTO! Aflați în vizită la Focșani, elevii din Moldova și Ucraina sunt bucuroși că pot să vorbească în „graiul dulce românesc”

Testimoniale elevi

Atelierul de Artă urbană din cadrul Proiectului Transfrontalier „Identitate, spiritualitate și cultură românească” a continuat și astăzi, 27 iulie 2022, în Parcul Bălcescu din Focșani si vă împărtășim câteva impresii ale elevilor implicați în activitate. 

* “Sunt fascinată de artă și de faptul că am posibilitatea sa pictez alături de profesorii și copiii din România, Ucraina, Moldova și Tiraspol, context în care pot să exersez graiul dulce românesc” (Elmira Verstiuc de la Liceul „Alexandru cel Bun” din Cernăuți) 

* “Sunt încântată să cunosc elemente noi de cultură românească și ca am posibilitatea de a socializa în limba română alături de elevii din Țara Vrancei. Acest proiect mi-a dat ocazia să vin în România și să-mi dezvolt abilitățile artistice, momente frumoase pe care le voi păstra cu drag în seiful cu amintiri”(Ana Mazur, elevă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol)

* “Trăim o experiență unică pe care nu o vom uita curând. De asemenea, suntem bucuroase că am fost selectate să participam la atelierul de Artă urbană din Parcul Bălcescu și să ne lăsăm amprenta în proiectul de înfrumusețare a zonei. Având în vedere că Școala de Vară îmbină armonios arta stradală și cultura, se creează posibilitatea valorificării timpului liber în mod creative”( Hîngu Roberta și Pricop Irina de la Colegiul Național „Emil Botta” din Adjud) 

 * “Consider că este un proiect special, inedit prin  colaborarea cu elevii vorbitori de limbă română din Cernăuți, Tiraspol și Republica Moldova. Această  activitate de pictură urbană este un eveniment amplu ce reprezintă un element de noutate chiar și pentru elevii liceului nostru”

(Alexandra Toader, elevă la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”)

* ”Această școală de vară mi-a oferit șansa de a mă dezvolta personal și de a face cunoștință cu elevi din școli din diferite țări. Atmosfera creată de coordonatorii și tinerii din România este foarte prietenoasă. Participarea la ateliere a favorizat comunicarea și stabilirea de relații de prietenie.” (Codreanu Alexandru)

* Glăvan Maria Liceul de Artă ”Gheorghe Tattarescu ” Focșani: ”În cadrul activităților din Școala de vară elevii au șansa să se redescopere din punct de vedere artistic, să facă alegeri și să evolueze în plan personal.”

* Bucur Miruna-Elena Liceul de Artă ”Gheorghe Tattarescu” Focșani: ”Participând la acest proiect, noi, elevii, ne dezvoltăm din punct de vedere artistic, emoțional și intelectual.”

După amiază, elevii au participat la turul ghidat organizat de Centrul Național de informare și promovare turistică, ce a cuprins: – vizita la Muzeul Unirii; – vizionarea piesei ,,Joc periculos”, la Teatrul ,,Mr. Gh. Pastia”; -prezentarea obiectivelor din Piața Unirii; – vizionarea filmului ”Redescoperă România – Mausoleele din Vrancea”, la sala Balada

Ziua s-a încheiat cu surpriza pregătită de doamna Murgoci, care a încântat publicul cu vocea sa minunată, alături de Crețu Andreea și Cristea Alice, eleve ale Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu”, care fac parte și din ansamblul Țara Vrancei. La sfârșitul spectacolului, toți participanții s-au strâns într-o horă a frăției, marcând simbolul acestui proiect.

Comunicat de presă, Liceul de Artă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?