Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO : Tânără din sistemul de Protecția Copilului, reprezentanta Vrancei în Tabăra de Cercetași


Alexandra Elena Verciuc, de 17 ani, beneficiară a sistemului vrâncean de Protecția Copilului a reprezentat județul nostru la cea de a zecea ediție a Taberei de Vară pentru Cercetași „Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”. Tabăra s-a desfășurat la Predeal și a fost organizată de Ministerul Apărării Naționale. Alexandra a întrunit toate condițiile de selecție impuse de organizatori. Concursul de selecție a cuprins două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și Uniunea Europeană.
    La ediția din acest an a taberei, 8 din cele 42 de locuri disponibile au fost ocupate de tineri instituționalizați din învățământul gimnazial și liceal, cu rezultate foarte bune la învățătură, selecționați cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție. „Alexandra este o tânără extrem de ambițioasă, a cărei trăsătura dominantă de caracter este optimismul. Ceea ce a recomandat-o pentru această experiență ar fi atitudinea ei față de provocări, sârguința, conștiinciozitatea, spiritul de inițiativă și exigența în activitate. Participarea efectivă la aceste activități a fost una benefică, întrucât astfel de acțiuni stimulează curentul de influențe reciproce, dezvoltă spiritul de cooperare și contribuie la formarea spiritului de echipă, consolindând în final procesul de autodisciplinare”, a spus Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.
    Programul taberei a cuprins activități aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice. Scopul taberei a fost acela de a dezvolta abilități sociale și emoționale la copii. Aceștia au învățat să își controleze emoțiile și să relaționeze mai bine cu cei din jur, și în situații nefamiliare. Autodepășirea de sine, acumularea de cunoștințe și experiențe în natură, în maximă siguranță, au fost alte lucruri pe care participanții la această tabără le-au deprins.
    Activitățile desfășurate au cuprins inițiere în supraviețuire (noduri, adăpost, hrană, foc), cursuri de inițiere în escaladă, concurs de orientare cu hartă și busolă, curs de prim ajutor, drumeții pe trasee marcate, tir cu arcul, identificare flora montană, pescuit păstrăv, foc de tabară.
    Tabăra a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Fundația „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință” și Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”. Ediția din acest an s-a desfășurat cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?