Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Arafat: Forța de intervenție destinată zonei litoralului va deveni o acțiune permanentă a IGSU în sezonul de vară


Forța de intervenție destinată zonei litoralului va deveni o acțiune permanentă a IGSU pe perioada sezonului de vară, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, vineri, într-o conferință de presă. „Pentru prima dată, (…) IGSU a intrat pe partea cu plajele și cu apa pe litoral, pentru intervenții pentru salvare. (…) Sunt cinci puncte care sunt echipate cu personal, au fost mobilizate pentru prima dată mașini de prim ajutor din alte județe cu echipaje ca să suplimenteze echipajele de la Constanța. Sunt (…) deja sute de intervenții numai pe zona litoralului. Înainte, când se întâmpla ceva, salvamarul scotea un înecat, chemau să vină o ambulanță de la SMURD sau de la Serviciul de Ambulanță, care trebuia să fie găsită (…) cât mai aproape (…), putea să nu existe una aproape, să fie ocupată cu altă intervenție. Deci, pentru prima dată, am venit cu o forță de intervenție destinată zonei litoralului. Din primele evaluări, rezultatele sunt foarte bune. Vom face o evaluare finală cu Inspectoratul după ce se termină sezonul și cred că asta va deveni o acțiune permanentă a Inspectoratului, în urma evaluărilor noastre, în care în fiecare an pe perioada sezonului, iulie, august, septembrie, să avem acolo forțe suplimentare pentru intervenție pe litoral”, a spus Raed Arafat.
Potrivit acestuia, în urma dotărilor cu echipamente realizate anul trecut, pompierii au bărci de intervenție, în zona litoralului. „Avem în Delta Dunării deja, avem în Călărași, pe Dunăre, și asta este o capacitate care va fi dezvoltată”, a precizat Arafat.
La rândul său, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, a amintit că a fost operaționalizat un punct de intervenție și pe Transfăgărășan. „Și pentru Transfăgărășan am operaționalizat un punct la aproape 2.000 de metri. Avem acolo oameni care (…) rămân cinci zile, tocmai pentru că este la frontiera dintre două județe, Sibiu și Argeș, și timpul de răspuns era foarte mare. Să faci 80 de km într-o zonă de munte era destul de dificil. (…) Avem oameni acolo, și partea de intervenții și descarcerare, dar și partea de SMURD”, a explicat Ovidiu Vasilică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?