Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Sâmbătă 28 Decembrie 2024. Nr 6786

Scapă de electrocasnicele vechi și ajută patrulele de reciclare din Vrancea


Elevii vrânceni, de la grădiniță până la liceu, sunt invitați să afle cum pot contribui la dotarea unităților de învățământ, colectând deșeuri electrice. Deșeurile trebuie colectate până la sfârșitul acestei luni. „Oricine scapă de aparatele electrice vechi sau stricate până la 31 august, predându-le la reciclare, ajută copiii și tinerii din județul său să câștige unul din premiile naționale și, astfel, contribuie la dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor respective. Firmele și instituțiile care casează DEEE-urile din gestiune în beneficiul programului primesc statutul de Suporteri ai Patrulei de Reciclare și se alătură comunității naționale a organizațiilor care susțin colectarea responsabilă a deșeurilor electrice în România”, transmit organizatorii proiectului Patrula de Reciclare.
Potrivit unui comunicat el organizatorilor competiției, două unități de învățământ din Vrancea au fost declarate câștigătoare pe plan local la ediția 2015-2016 a competiției, acestea alegându-se cu premii, respectiv materiale didactice, echipamente IT, rechizite, obiecte de birotică sau excursii. Este vorba de patrula de reciclare de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu, având ca profesor coordonator pe Liliana Popa, care a câștigat premiul pentru cea mai activă patrulă, și patrula de la Școala Gimnazială Golești, profesor coordonator fiind Paula Miron, care a colectat cea mai mare cantitate de baterii.
„Mii de copii și elevi din peste 160 de grădinițe, școli și licee din toată țara vor începe noul an anul mai dotați pentru performanță, datorită premiilor acordate de programul Patrula de Reciclare. Șansele lor depind de susținerea cetățenilor, instituțiilor și firmelor care colectează și trimit la reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE). În luna iunie a avut loc prima etapă a premierilor Patrulei de Reciclare – ediția 2015-2016. 88 de unități școlare desemnate câștigători pe plan local (6 în București și câte 2 în fiecare județ) și-au ales, ca premii, materiale didactice și pentru dotarea școlilor, excursii pentru elevi, echipamente IT (imprimante, calculatoare/laptop-uri), rechizite și necesar de birotică. «Cursa» pentru premiile naționale intră în ultima linie dreaptă. Celor 88 de câștigători locali li se vor adăuga încă aproximativ 70 de Patrule, în luna septembrie, când Asociația RoRec va acorda premiile naționale echipelor eligibile din primele 3 județe unde se va colecta cea mai mare cantitate de deșeuri electrice pe cap de locuitor, în cadrul programului”, se arată într-un comunicat al Patrulei de Reciclare.
„Suntem mândri de voluntarii din program, profesori și elevi, care sunt fericiți să știe că au adus un beneficiu școlii întregi, prin performanțele lor. Mulțumim Suporterilor care, colectând deșeurile electrice în beneficiul programului, au realizat mai multe lucruri bune: s-au eliberat de aparate inutile, au respectat legile de mediu, au protejat natura de poluare, au dat un exemplu de responsabilitate și… au ajutat copiii să câștige premii care le vor folosi în următorul an școlar!”, declară Alexandra Arnăutu, managerul programului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?