Consiliul Județean va executa lucrări suplimentare la clădirea fostului Tribunal Vrancea, lucrări în valoare de peste 6,5 milioane de lei. Licitația organizată de Consiliul Județean pentru „Categorii suplimentare de lucrări 1 și 2 și Lucrări de adaptare a documentației tehnice existente la situația reală din teren aferente obiectivului de investiții ,,Consolidare, restaurare și punere în valoare-Muzeul Vrancei-Clădirea Tribunalului județean” a fost câștigată de societatea PIF&LMS Company SRL.
Este vorba despre două loturi, care vizează execuția unor lucrări suplimentare din care amintim: construcții tâmplărie; instalații sanitare; instalații sanitare interioare; instalații electrice; instalații electrice curenți tari; sistem voce date; sistem supraveghere și înregistrare video; instalații termice; instalații termice; instalații climatizare; instalații ventilație; injectarea terenului pentru consolidare; instalații electrice-sistem sonorizare și conferință; degivrare sistem pluvial, etc.
Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul ,,Consolidare, restaurare și punere în valoare Muzeul Vrancei, Clădirea Tribunalului Județean”. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 5: „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1: „Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.
Termenul de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, de la data semnării ordinului de începere a acestora, executantul fiind Asocierea PIF&LMS Company SRL, SC NS Consart’ 96 SRL, SC Dedal Bahamat SRL, SC SPA Inovations SRL. Valoarea totală a proiectului este de 21 401 705,70 lei.
Clădirea fostului Tribunal Vrancea este construită în anul 1909 în stilul românesc creat de Școala de Arhitectură a arhitectului Ion Mincu, personalitate focșăneană care vinde terenul, aflat în proprietatea prefectului județului Putna în 1908, special pentru a se construi Palatul de Justiție. Împreună cu celelalte monumente din zonă – Banca Națională, Palatul Administrativ, construite în același stil – mențin aspectul de oraș românesc al Focșaniului de la finele secolului al XIX-lea începutul sec XX. Clădirea, amplasată în zona centrală a orașului Focșani, a fost realizată după planurile arhitecților Al. Clavel și C. Baicoianu.