Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

„În fiecare an – o #Casă”, un proiect nou „Sub Acoperişul Crucii Roşii”

Crucea Roşie Vrancea şi-a propus să dezvolte programul său anterior „Sub Acoperişul Crucii Roşii”, început în anul 2006. Cea mai recentă iniţiativă din program priveşte familia Niculescu din satul Călimăneasa, Comuna Tănăsoaia, o familie care este mai aproape de a fi din nou #Acasa, într-un nou cămin, încă în construcție, după ce un incendiu devastator întâmplat în toamna anului trecut a mistuit tot ce agonisiseră. Faptul că în acest moment ne aflăm în situaţia de a împlini cel mai frumos vis cu putință pentru familia Niculescu a reprezentat inspiraţia pentru noul proiect – „În fiecare an – o #CASĂ”, din programul „Sub Acoperişul Crucii Roşii”. Ca urmare, Filiala de Cruce Roşie Vrancea îşi doreşte să continue această tradiţie, prin lansarea iniţiaţivei „În fiecare an – o #CASĂ”, prin care o familie va fi sprijinită să aibă, din nou, un cămin.

Ajutorul vine de la sponsori, donatori, Oameni de BINE, care, mişcaţi de poveştile triste din viaţa beneficiarilor finali ai programului, se alătură Crucii Roşii Vrancea în demersul de a împlini visul celor deznădăjduiţi de a avea din nou o… #Casă. De-a lungul timpului, prin acest program, s-a realizat, din diferite surse de finanţare: construirea a 17 locuinţe sociale, achiziţionarea a 30 de locuinţe modulare de tip container, amenajate. Beneficiarii programului „Sub acoperişul Crucii Roşii” sunt persoane aflate într-o situaţie de maximă dificultate şi urgenţă – lipsa unei locuinţe, victimele unor catastrofe şi dezastre naturale, familiile cu mai mulţi copii având prioritate.

Lansarea proiectului „În fiecare an – o #CASĂ” este cel mai potrivit moment pentru Crucea Roşie Vrancea de a-şi exprima recunoştinţa într-un mod deosebit – printr-o campanie, pe care am denumit-o generic „Portret de oameni de BINE” – faţă de oamenii care, de-a lungul timpului, s-au implicat în proiectele sociale ale organizaţiei, în spiritul principiului de solidaritate. Campania „Portret de oameni de BINE” se va derula etapizat, în zilele următoare, întru recunoaşterea meritelor fiecărui om de bine, într-un mod individual, şi va fi o campanie cu caracter permanent, pentru că trăim într-o societate în schimbare, care are nevoie de dovezi concrete de solidaritate socială, inspiraţionale.

O societate fără solidaritate este o societate în care oamenii nu mai împart bucuria, nu mai comunică şi nu mai construiesc un viitor împreună. Într-o societate în care solidaritatea de orice natură e din ce în ce mai absentă, aceşti oameni de bine, în mersul lor grăbit spre propriile interese, găsesc, totuşi, timp şi resurse să îşi îndrepte atenţia către un alt seamăn, poate aflat în dificultate, iar dispariţia acestor oameni de bine ar sfărâma ţesutul social.

La rădăcina bucuriei se afla gratitudinea. Nu bucuria ne face recunoscători, ci recunostinţa ne umple de bucurie!

Comunicat Crucea Roșie Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?