Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

VIDEO: Proiecte aprobate de CJ Vrancea privind noul Spital județean și Secția de Pneumoftiziologie a actualului spital

Consiliul Județean Vrancea a aprobat, vineri, în ședință extraordinară, „Actualizarea documentației tehnico-economice la faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție ,,Spitalul Județean de Urgență Focșani – județul Vrancea”; „Actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare energetică și lucrări conexe ale Spitalului Județean de Urgență – “Sf. Pantelimon” Focșani, secția Pneumoftiziologie” și a valorii actualizate a proiectului“. „Ne dorim ca în 2022 gradiul de execuție să fie mult peste gradul de execuție realizat în anul 2021 de către Consiliul Județean Vrancea“, a afirmat consilierul județean social democrat Dănuț Cristian.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro). Proiectul va fi inclus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Proiectul privind construcția noului spital județean a fost inițiat și susținut de fostul președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan.

În ceea ce privește obiectivul de investiții «Reabilitare energetică și lucrări conexe Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani, Secția pneumoftiziologie»“, proiectul este finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 5.787.743,22 lei. Și acest proiect a fost inițiat de fostul președinte Marian Oprișan, acesta semnând, pe 12 decembrie 2018, contractul de finanțare.

Prin intermediul acestui proiect vor fi sprijinite activități specifice realizării de investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, respectiv: izolarea termică a faţadei – parte vitrată (înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a acceselor); izolarea termică a pereţiilor exteriori și a soclului cu polistiren extrudat ignifugat de exterior de 10 cm grosime; bordarea golurilor tâmplăriei cu polistiren extrudat ignifugat de 3 cm grosime; izolarea termică a planşeului peste subsol; înlocuirea instalaţiei de distribuţie între punctul de racord (unde se va monta pompa de caldură) şi planşeul peste canal termic, inclusiv izolarea termică și montarea de robineți de presiune diferenţială la baza coloanelor pentru autoreglarea termohidraulică a reţelei; înlocuirea cu corpuri de încălzire cu radiatoare din aluminiu în grupuri sanitare și spatii depozitare și ventiloconvectoare carcasate de pardoseala/perete în rest; reabilitarea și modernizarea sistemelor de climatizare, ventilare naturală și ventilare mecanică; reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?