Primăria Orașului Panciu a început redistribuirea pachetelor cu ajutoare alimentare ce nu au fost ridicate în prima etapă de către beneficiarii Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Pachetele sunt depozitate în incinta fostului Magazin Zanfir, unde persoanele îndreptațite sunt așteptate zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-12.00, pentru a intra în posesia acestor alimente.
Un pachet cu alimente conține: ulei, pastă de tomate, conserve carne de vită, conserve pateuri, făină albă, orez, mălai, zahăr, fasole boabe și paste făinoase.
Fiecare benficiar va primi câte un singur pachet cu alimente. Redistribuirea pachetelor se va realiza în limita stocului disponibil. Potrivit dispozițiilor legale, categoriile de persoane incluse în Programul POAD 2016 sunt: a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, prevăzut de Legea 416/2001, cu modificările și completările ulterioare; b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare; c) șomerii cu o indemnizație lunară de până la 450 de lei, precum și șomerii fără indemnizație; d) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv; e) pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari, acordată potrivit OUG nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv; f) persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private; g) persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război, cei care primesc alocație pentru susținerea familiei; h) persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, și nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute la lit. a)-g), stabilite prin dispoziție a primarului.
În 2016, peste 1.200 de pănceni beneficiază de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană.