Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Direcția Silvică Vrancea e în căutare de încălțăminte și genți în valoare de peste 190.000 de lei

Direcția Silvică Vrancea vrea ca parte din angajați să intre în anul 2022 înnoiți, astfel că e în căutare pe SEAP de încălțăminte și articole ce compun uniforma de serviciu. Pentru aceasta s-a calculat că ar fi vorba despre aproximativ 194.980 lei, adică suma estimativă a unui viitor contract. În caietul de sarcini al licitației, care este semnat inclusiv de directorul/consilier local PNL Victor Dumitru, se arată ca un preambul cine este Direcția Silvică și ce face ea – cu protejarea fondului forestier, și cum Regia Națională a Pădurilor – Romsilva are ca scop gospodărirea durabilă și unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice și ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului, în vederea creșterii contribuției pădurilor la îmbunătățirea condițiilor de mediu și la asigurarea economiei naționale cu lemn, cu alte produse ale pădurii și cu servicii specifice silvice. Acestea fiind zise, se trece brusc la necesarul angajaților: în total 138 de perechi de bocanci și pantofi primăvară/ toamnă pentru bărbați, 18 perechi cizme/ pantofi de primăvară/ toamnă pentru femei, plus 123 de genți de pădurar.

Conform specificațiilor, gențile trebuie să fie din piele naturală hidrofobizată, de culoare maro, late de 39,5 – 40,5 cm, înalte de 27,5 – 28,5 cm și adânci de 11 – 12 cm. Și, chiar dacă în tabelul cu necesarul se vorbește despre bocanci, în caietul de sarcini se dau detalii și despre cum ar trebui să arate un anumit tip de ghete. Despre bocanci aflăm că trebuie să aibă un design estetic, partea superioară să fie este confecționată din piele naturală impermeabilă Dakar, de culoare maro, cu greutate de 770 grame/ bucata. Ghetele pentru bărbați trebuie de asemenea să fie confecționate din piele de bovină box, hidrofobizată, cu fața naturală netedă de culoare maro. Pantofii de primăvară-toamnă căutați de Direcția Silvică sunt cei de tip Confort Wide sau echivalent și cu un spațiu suplimentar pe interior, în partea din față, pentru o mișcare mai liberă a piciorului și degetelor, ideal pentru orice tip de picior (normal, lat, subțire). Fața trebuie să fie din piele naturală box, dc culoare maro. În ceea ce privește pantofii de damă, aceștia trebuie să fie de asemenea din piele naturală, netezi, de culoare maro. Cât despre cizmele pentru doamnele din instituție, cerința este ca acestea să fie de asemenea confecționate din piele box hidrofobizată, cu față naturală netedă de culoare maro, iar grosimca tălpilor să aibă 1,2 cm, cu toc de 3,5 – 3,8 cm, inclusiv flecul măsurabil la spate.

Există și un tabel în caietul de sarcini, cu necesarul total în județ: Ocolul Silvic Dumitrești – 24 de bocanci, 24 de pantofi de primăvară și 24 de genți pentru personalul silvic de teren, și câte o pereche de bocanci și de pantofi pentru personalul nesilvic. La OS Focșani – câte 46 de perechi de bocanci și pantofi și tot atâtea genți pentru bărbații care fac teren, trei femei care fac teren vor primi cizme și pantofi de primăvară toamnă – nu și genți, în timp ce pentru personalul nesilvic feminin este nevoie tot de câte trei perechi de încălțăminte pentru fiecare sezon, respectiv câte una pentru un domn. 35 de astfel de accesorii (bocanci, pantofi, genți) sunt necesare pentru personalul silvic care face tern la OS Panciu-Valea Caregnei și, tot aici, necesarul este de câte o pereche de încălțăminte de sezon pentru bărbații care fac parte din personalul nesilvic și 2 pentru femei.

La OS Soveja este nevoie de câte 18 genți și tot atâtea perechi de bocanci și pantofi pentru personalul silvic masculin care face teren, dar și câte 3 perechi de cizme damă și pantofi damă pentru personalul nesilvic, iar la Direcția Silvică necesarul este de câte 8 perechi bocanci și de pantofi pentru bărbații care fac teren, plus alte patru perechi de ghete și de pantofi pentru personalul masculin nesilvic, dar și câte cinci perechi de cizme și pantofi pentru doamnele de aici. Pe final, în caietul de sarcini se arată și câți oameni sunt angajați în fiecare structură: 17 la Direcția Silvică Vrancea, 27 la OS Dumitrești, 51 la OS Focșani, 38 la OS Panciu – Valea Caregnei și 21 la OS Soveja.

Sursa foto: Facebook/D’ale silvicultorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?