Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Profesorul, antrenorul și arbitrul Marian Drăghici: Sportul românesc este în moarte clinică!

Situația disperată în care se află sportul românesc, lipsa de implicare în acest domeniu al politicienilor l-au determinat pe profesorul, antrenorul și arbitrul Marian Adrian Drăghici din Adjud să ia poziție. Sub denumirea „Sportul românesc în moarte clinică!!! Stare de alertă pentru toți politicienii!!!“, profesorul vrâncean arată cât de mult a decăzut sportul românesc, ajungându-se în situația în care „trăim din amintiri“ în ceea ce privește obținerea unor rezultate sau medalii la competiții internaționale, inclusiv Jocurile Olimpice.

Redăm mai jos textul integral:

„Sportul românesc în moarte clinică!!!  Stare de alertă pentru toți politicienii!!!

          Am terminat o nouă ediție de Olimpiadă și deja ne pregătim pentru următoarea ediție de la Paris, 2024 !!! Am rămas cu același gust amar de care nu scăpăm, început cu ani în urmă și accentuat de la an la an. O țară ca România cu medalii și medalii olimpice, europene nu poate să facă față în prezent situației. De ce domnilor politicieni? Cum am ajuns aici? Avem „Stare de Urgență” în sportul românesc, nu în sănătate. De ani și ani foștii sportivi vă tot spun că nu reușiți pentru sport nimic să faceți. De ani și ani trăim din amintiri și la mila lui Dumnezeu. Am ajuns într-un moment critic la toate sporturile, moarte clinică. Se tot vorbește pe la TV, radio, de sport și nimic nu se face pentru că nu există interes în sport.

          La nivelul școlilor nu avem cum să ne dezvoltăm ceea ce am învățat în facultăți pentru există doar o oră de educație fizică și sport pe săptămână ( liceu ) și la unele clase 5-8 (2 ore/săptămână). De ce nu doriți să investim în sport prin înființarea academiilor sportive în toată țară? De ce? Domnule Președinte al României, în calitate de profesor și de conducător al țării, cred că este momentul să copiați ceea ce fac alții pentru că suntem deja foarte jos.

          Delegația României la Tokyo a încheiat această ediție de Jocuri Olimpice pe locul 46, cu 4 medalii obținute. Singura medalie de aur a României de la Tokyo a fost cea obținută de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, după ce au terminat pe primul loc în finala probei de dublu vâsle feminin. Celelalte trei medalii ale delegației României au fost de argint, iar acestea au fost obținute de Ana Maria Popescu în proba de spadă, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari la patru rame și Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă la dublu rame.

          La ediția de acum 5 ani, România a terminat pe locul 47, cu 4 medalii în total. De la ediția de la Sydney din 2000, numărul de medalii cu care România se întoarce este în scădere. La ediția de acum 21 de ani am fost pe locul 11 în clasamentul final, cu 26 de medalii. În 2004, la Atena, delegația României a obținut 19 medalii, la Beijing în 2008 am obținut 9 medalii, în timp ce de la ediția din 2012 de la Londra am revenit cu 7 medalii.

          La această ediție, România a fost depășită în clasamentul final de țări precum Bahamas, Kosovo sau Uganda. De-a lungul participărilor la Jocurile Olimpice, România a mai revenit o singură dată cu 4 medalii, iar acest lucru se întâmpla după ediția din 1952 de la Helsinki. Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc peste trei ani, în 2024, atunci când Parisul va fi gazda competiției olimpice. Sunt cuvintele unui om simplu, profesor de educație fizică și sport pentru umilința de zi cu zi în sportul românesc!!!“.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?