Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Candidații la funcțiile de directori, așteptați astăzi și mâine la ISJ Vrancea pentru proba CV-ului și interviu


Cadrele didactice participante la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în cadrul unităților de învățământ din județ sunt așteptate astăzi și mâine la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea pentru a susține proba CV-ului și interviul. La proba scrisă, susținută miercuri, 12 octombrie, două cadre didactice nu s-au prezentat la examen, printre care și fosta șefă a ISJ Vrancea, profesoara Vasilica Zaharia, iar unul s-a retras, la examen participând în total 147 de candidați.
Potrivit statisticii date publicității de ISJ Vrancea, dintre cei care au participat la examen, 57 candidați au fost declarați admiși la proba scrisă, 16 au fost respinși, iar 7 erau în curs de evaluare. De asemenea, 67 de candidați, în marea lor majoritate din Focșani, nu au fost evaluați, dat fiind că din comisia de concurs au lipsit reprezentanții administrațiilor locale sau ai Consiliului Județean. Primarul Cristi Misăilă a spus încă de la începutul lunii că nu face nominalizări pentru această comisie. El a precizat că a cerut lămuriri de la Ministerul Educației în privința metodologiei, dar nu a primit.
La proba CV-ului și a interviului nu vor participa candidații neevaluați, situația conducerilor unităților de învățământ din Focșani fiind la acest moment incertă.
„Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. Sursa citată precizează că ulterior susținerii probei scrise urmează alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie și pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, cu o durată de maximum 30 de minute, în care se apreciază, conform criteriilor și punctajelor din metodologie, scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea ofertei manageriale dublate de un plan operațional pentru un an. Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației.
Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.
Programarea candidaților pe AICI.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?