Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

„BOBOCEL DE ȘCOALĂ 9”- proiect educațional al Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani, ajuns la final

Cea de-a doua ediție a Programului educațional BOBOCEL DE ȘCOALĂ 9 – Școală de Vară, derulat de către Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani a ajuns la final. Inițiat de către prof. înv. primar Gheorghe Minodora, programul a implicat 34 de cadre didactice și peste 50 de bobocei înscriși la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022. Activitățile din cadrul școlii de vară  au fost astfel organizate încât să permită abordarea problematicii mediului înconjurător sub diferite aspecte și să mențină ambientul plăcut și confortabil pe care îl oferă școala pentru dezvoltarea armonioasă a personalității școlarilor mici, facilitând adaptarea continuă la condițiile mediului social și natural în care trăiește.

Cunoscând cât mai bine nevoile celor mici și descifrând tainele copilăriei lor, se înțelege importanța rolului pe care învățătorii îl au în creșterea sănătoasă a tinerilor de mâine. În activitățile desfășurate în cadrul școlii de vară, învățătorii au reușit să creeze un climat favorabil manifestării curiozității, a acțiunii directe a copilului cu materiale, un climat stimulativ al exprimării verbale și a comunicării între copii. Programul a cuprins 7 de activități special concepute să sprijine integrarea cu succes în mediul școlar a copiilor înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022. Cele șapte zile au fost intitulate sugestiv în funcție de tema abordată, astfel:

  1. Să ne cunoaștem! (familiarizare cu colegii și cu mediul școlar)
  2. Lectura ne dă aripi! (vizită la Biblioteca Județeană)
  3. Ziua emoțiilor (invitați: consilierul școlar, logopedul)
  4. Concert (colaborare cu dna prof Verona Calmîș)
  5. Cu pași mici înapoi în timp (vizită la Muzeul Vrancei)
  6. Vizită la TONETA DE ÎNGHEȚATĂ (colaborare cu Gelateria Cortina)
  7. Vernisaj/FESTIVITATEA DE ÎNCHEIERE A PROGRAMULUI (expoziție cu lucrările boboceilor, întâlnire cu partenerii programului)

Toate aceste lucruri au fost posibile cu implicarea mai multor instituții partenere și a reprezentanților lor, cărora le mulțumim pentru colaborare: Inspectoratul Școlar Județean  Vrancea, prin insp. școlar general Marchitan Gabriela-Daniela, insp. înv. primar Oloeriu Gabriela și insp. înv. preșcolar Dogaru Mihaela; Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației –Filiala Focșani, Departamentul de Formare a Profesorilor, prin coordonator filială, lector univ. dr. Cornelia Ștefănescu; Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secția pentru copii și tineret ,,Oana Diana Renea”, prin manager Boian Oana Raluca și șef birou Olaru Maria Cristina; Muzeul Vrancei, prin director Muscă Romeo Valentin și muzeograf Macovei Elvira.

Activitățile au fost atent monitorizate și desfășurate de cadre didactice dedicate și implicate, de la Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani: director, prof. Ungureanu Doinița, director adjunct, prof. Roșu Corina, prof. Gheorghe Minodora, prof. Ilie Doina, prof. Diaconu Gabriela, prof. Spătaru Alina, prof. Mihalcea Crina, prof. Tudose Ionela, prof. Vasilică Tanța, prof. Dragu Stănica, prof. Enache Mirela, prof. Stănculețu Bianca.

Puteți urmări imagini de la activitățile desfășurate, pe pagina de promovare și diseminare a programului: Facebook – Bobocel de școală 9.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?