Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792
Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792

Spitalul Militar Focșani vrea să demoleze un pavilion cu risc ridicat de prăbușire, construit în 1960

După ce în urmă cu doi ani Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani a intrat în reabilitare totală, în unitate au fost planificate și alte lucrări pentru o înfățișare complet schimbată. Zilele trecute a fost scos la licitație un contract pentru demolarea pavilionului „D”, respectiv o magazie și un garaj, care ar trebui să „dispară” în două luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului a fost estimată la 126.050.42 lei, iar din ce se arată în precizările unității, „în scopul pregătirii unei oferte fundamentate tehnic și conforme cu datele reale din teren, ofertantul va solicita la UM 02417 Focșani, în scris, accesul în incinta unității militare în care vor fi realizate lucrările, pentru vizitarea amplasamentului și culegerea datelor necesare prezentării ofertei”.

Din ce se arată în caietul de sarcini, este necesară totodată și întocmirea documentațiilor tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor, obținerea avizelor/ acordurilor necesare pentru desființarea pavilionului D din cazarma 1715 Focșani, cazarmă în care funcţionează Spitalul Militar Focșani și care asigură servicii medicale de specialitate, în regim de urgenţă şi ambulatoriu, pentru cadrele militare şi familiile acestora, atât din garnizoana Focşani cât şi din garnizoanele învecinate. Clădirea la care se face referire datează din anul 1960 și a fost scoasă din funcțiune încă din martie 2013. Clădirea este încadrată în clasa de risc seismic RsI încă din 2010, iar aprobarea lucrărilor de demolare a fost făcută printr-un raport din 2014.

Înainte însă de lucrările de demolare, spitalul avertizează că este necesară și mutarea a două țevi de gaze naturale, amplasate aerian pe fațada clădirii și care alimentează punctul termic și blocul alimentar al unității. „Relocarea (mutarea) celor două țevi de gaze se va executa pe un aliniament apropiat, în baza unui proiect avizat de Distrigaz, executat de către un operator economic autorizat. Execuția lucrărilor de relocare (mutare) se va face de către un operator economic autorizat. Întocmirea documentațiilor necesare, avizarea/ autorizarea și execuția acestor lucrări fac parte din prezenta achiziție. După finalizarea lucrărilor de demolare, constructorul are obligația eliberării amplasamentului de orice obstacole, crearea unei platforme orizontale la nivelul aleilor existente, refacerea împrejmuirii și reabilitarea rețelelor din zona afectată de lucrările de demolare (rezultate prin întreruperea sau deteriorarea rețelelor de canalizare, apă și electrică existente în zonă)”, se mai arată în caietul de sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?