Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

CUP Salubritate schimbă programul de colectare a deșeurilor


CUP Salubritate a cerut Primăriei Focșani să modifice modul de colectare al deșeurilor de la locuințele din municipiu. Noul program de colectare al deșeurilor este prezentat într-un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice și care poate fi consultat pe pagina de internet a administrației publice locale. Principalele modificări propuse de CUP Salubritate sunt la colectarea deșeurilor de echipamente electrice, de mobilier, a celor formate din crengi, frunze, curpeni sau a celor rezultate în urma lucrărilor de  reamenajare și reabilitare interioară a locuințelor. În cazul deșeurilor rezultate din curățirea grădinilor și zonelor verzi, respectiv crengi, vreji, curpeni, frunze, iarbă sau gazon, acestea ar urma să fie colectate în zilele de marți și joi a fiecărei săptămâni. „Aceste deșeuri vor fi colectate și depozitate separat de deșeurile menajere si tratate special în Stația de Sortare a operatorului”, precizează cei de la CUP Salubritate.
    În cazul deșeurilor voluminoase, precum mobilier sau echipamente electrice, electronice sau electrocasnice, acestea se vor colecta numai în ziua de sâmbătă a fiecărei săptămâni. „Deșeurile generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară a locuințelor/apartamentelor proprietate individuală (moloz, faianță, gresie, cărămizi,obiecte sanitare, uși, geamuri, sticlă, etc.), care nu intră în categoria deșeurilor menajere, deci nu fac obiectul contractului încheiat cu operatorul de salubritate, vor fi colectate de SC CUP SALUBRITATE SA Focșani, în urma unei comenzi și achitării contravalorii acestei operațiuni. Comanda se face la dispeceratul operatorului din Focșani, strada Horia Cloșca și Crișan nr.5, personal sau telefonic la numărul de telefon 0237621338”, se arată în proiectul de hotărâre.
    Directorul CUP Salubritate, Viorel Profiroiu, spune că modificările propuse vor avea ca efect o mai bună gestionare a deșeurilor, îndeplinirea unor obligații privind protecția mediului dar și reducerea cantităților de deșeuri biodegradabile asimilate celor menajere. Propunerea vizează atât eliminarea haosului generat „prin depozitarea pe domeniul public a resturilor vegetale și de mobilier vechi, provenite din gospodăriile populației, întrucât la momentul actual fiecare proprietar de casă scoate, după bunul plac, în orice zi, la orice oră, crând neplăceri atât municipalității cât și operatorului de salubritate”. Un alt obiectiv este de a obișnui cetățenii să separe deșeurilor din gospodării de resturile vegetale, fiind un prim pas spre sortarea tuturor deșeurilor din locuințe. 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?