Asociația Generației de Azi desfășoară, cu ocazia Zilei Naționale a RomÈniei, a IV-a ediție a proiectului internațional „De 1 Decembrie, Zâmbește!”, care se desfășoară Èn peste 15 orașe din RomÈnia și Èn Haga (Olanda). Scopul acțiunii este „de a reda tuturor concetățenilor încrederea și bucuria de a fi români, de a le reaminti despre importanța Unirii și sacrificiile făcute de compatrioți în decursul istoriei pentru a ne ține uniți și puternici”, după cum se arată într-un comunicat de presă. În Focșani, acest proiect este realizat Èn colaborare cu Consiliul Județean al Elevilor Vrancea și Consiliul Local al Tinerilor. VrÈncenii sunt așteptați Èn Piața Unirii din Focșani ÈncepÈnd cu ora 10.00, iar Èn Adjud ÈncepÈnd cu ora 09.00 Èn Parcul Orașului. „«De 1 Decembrie, Zâmbește!», este proiectul prin care încercăm să îi facem pe români să se redescopere, să se îndrepte puțin către origini. Este foarte important ca aceștia să redevină români în țara lor! Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toți românii să-și exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind!”, declară Cristian Tănase, Președintele Asociației Generației de Azi. Edițiile precedente au fost un real succes, proiectul organizându-se în aproximativ 100 de orașe și s-au realizat peste 5000 fotografii.
Noutatea acestei ediții, pe lÈngă fotografierea alături de drapelul RomÈniei, este Mesajul pentru RomÈnul de Azi. „Este al treilea an în care Consiliul Județean al Elevilor Vrancea implementează acest proiect. Mă bucur că suntem parteneri ai Asociației Generației de Azi și că împreună am reușit să aducem și să promovăm importanța patriotismului în rândul vrâncenilor”, a declarat Andreea Ranghianu, coordonatoarea proiectului din Focșani.
Fotografiile realizate Èn cadrul acestei acțiuni vor putea fi descărcate în mod gratuit de pe pagina de facebook a Asociației Generației de Azi.
Asociația Generației de Azi este o organizație non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic și educațional, precum și responsabilizarea acestora cu privire la viața lor și rolul pe care îl au în familie, școală și societate.