Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Cum se va recupera la școală materia pierdută. Profesorii să fie plătiți cu 100 de lei pentru fiecare oră remedială

Ministrul Educației a anunțat că numărul orelor de recuperare a materiei va fi în medie de 5 pe săptămână și vor varia în funcție de evaluările făcute de profesori, care vor stabili de la caz la caz cât s-a pierdut din programa școlară. 

Orele remediale vor fi plătite suplimentar profesorilor pe durata de 16 săptămâni, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Asta înseamnă aproape toată durata Semestrului II din anul școlar în curs.

Cîmpeanu a mai spus că încă nu a propus aceste măsuri în Guvern, dar că în curând va iniția o ordonanță de urgență pentru aprobarea plății orelor de recuperare a materiei pierdute.

Potrivit edupedu.ro, întrebat când vom avea o decizie prin care să fie clar cu câți bani vor fi plătiți suplimentar profesorii care predau ore remediale, Sorin Cîmpeanu a spus „cât de curând”.

Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”.
Cîmpeanu a spus că plata va fi de 100 de lei pentru o oră de recuperare, iar numărul mediu de ore pe săptămână va fi de 5.
„Există acoperirea financiară identificată”, a mai spus ministrul. Acesta a explicat că este vorba despre “un pachet mediu, subliniez mediu, de 5 ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni”.

Semestrul al doilea începe pe 8 februarie și are 17 săptămâni de școală până pe 18 iunie, cu două săptămâni de vacanță de Paște.

Noi avem nevoie urgentă de a recupera aceste pierderi înainte de examenele naționale”, a mai spus Cîmpeanu.
Întrebat dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală, ministrul a spus că profesorul va decide asta, dar a dat ca opțiune orele suplimentare făcute în timpul săptămânii de lucru.

Nu întâmplător v-am spus, pachetul mediu va fi de 5 ore remediale pe săptămână, carevasăzică ar putea fi o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri, adică nu sâmbăta. Acest program va fi stabilit de către profesor, după ce a identificat pierderile și necesarul de ore, pentru a acoperi pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților. Ei sunt singurii care vor decide care este progamul”, potrivit lui Sorin Cîmpeanu.

Dacă cele 5 ore, medii, sunt împărțite în 5 zile, dacă face lunea două ore în plus, marțea deloc, miercurea o oră și joia încă două ore, deci este strict la latitudinea lor. Însă, trebuie să înțelegem că acesta este un pachet mediu. Acolo unde pierderile au fost mai mari, în mod firesc e nevoie de un număr mai mare decât numărul mediu.”

„Ministerul Educației trebuie să organizeze acest proces și să identifice sursele de finanțare pentru aceste acte remediale. Pentru a motiva cadrele didactice ne gândim la un cuantim atractiv și cuantumul pe care-l avem în vedere, propus de mine, nevalidat la nivelul ministerului, e de 100 lei pe oră la fiecare oră remedială. Acest tarif e maximul corespunzător unui profesor cu peste 25 ani vechime în învățământul preuniversitar. Cadrele mai tinere cu o experiență mai redusă în sistem mă aștept să fie motivate de această posibilitate de recompensare a efoturilor, care nu vor fi mici”, a conchis Sorin Cîmpeanu, conform digi24.ro.

sursă foto: playtech.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?