Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

În febra cumpărăturilor de sărbători, atenție la hoții de buzunare. Ce ne sfătuiesc polițiștii


A început febra cumpărăturilor de Crăciun, iar polițiștii ne spun cum să nu cădem victime ale hoților din buzunare. Perioadele de sărbători și locurile foarte aglomerate sunt mană cerească pentru astfel de infractori și spații propice pentru furturi.
          „-La cumpărături, evitați să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!
           -Când achitați cumpărăturile, nu scoateți toată suma de bani, ci numai necesarul plății contravalorii acestora!
           -Atunci când efectuați plata cu cardul, tastați codul PIN cu discreție, pentru a nu fi observat de cei din jur!
          -Furturile din buzunare și genți se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteți împins în astfel de locuri, verificați-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteți victima unei înscenări a unui hoț! La întoarcerea spre casă, evitați deplasarea prin zone puțin circulate sau întunecate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Cumpărăturile online nu sunt ferite de hoți

    Polițiștii trag un semnal de alarmă și asupra cumpărăturilor efectuate online. Nici spațiul virtual nu este un mediu ferit de hoți. „Oamenii preferă cumpărăturile online din ce în ce mai mult, datorită ofertei diversificate, precum și a faptului că nu trebuie să facă un drum până la magazin. Poliția Română vă recomandă să verificați dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiții de livrare și de garanție). Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informații personale, precum numerele de cont și de card ori codurile folosite.
Înainte de a introduce numărul cărții de credit pe un site de comerț online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ). Este indicat să nu se completeze niciun formular online în care se cer datele personale, să nu se deschidă emailuri de tip SPAM și să se instaleze un program anti-phishing.
Verificați de fiecare dată lista tranzacțiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.Vă recomandăm să folosiți un serviciu de curier cu plata ramburs, care permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că ați plătit pentru ce ați comandat”, se mai arată în același comunicat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?