Cinci cabane ale Direcției Silvice Vrancea au fost propuse pentru reabilitare cu fonduri europene. Lucrările de reabilitare au fost estimate la peste 7,1 milioane lei. Pe lista obiectivelor silvoturistice se află cabanele Dragomira, Lepșuleț, Mișina, Vintileasca și Soveja.
„1. Cabana de vânătoare Dragomira a fost construită în anul 1976, având suprafața de 207.38 mp, cu o posibilitate de cazare de max. 8 persoane, inclusă în circuitul turistic. Având în vedere potențialul turistic al zonei, ne-am propus reabilitarea construcției existente, a instalațiilor sanitare și electrice, dotarea cu încălzire centrală, amenajarea unor spații de agrement atât pentru adulți, cât și pentru copii, astfel: teren de sport multifuncțional, amenajare loc de joacă, asfaltare drum forestier de acces, parcări, curte exterioară, tiroliană, traseu montain bike, refacere bazin de pescuit și altele.
Valoarea estimativă a lucrărilor, în conformitate cu devizele întocmite, este de 2.1 milioane lei.
2. Cabana Lepșuleț este situată în localitatea Lepșa, comuna Tulnici, la o altitudine de 650 m. Cabana a fost construită în anul 1957- corpul A și 1974 – corpul B. Cabana are o suprafață de 480 mp, cu posibilitatea de cazare a 16 persoane, în 8 camere, inclusă în circuitul turistic. Valoarea lucrărilor de reabilitare și modernizare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1.5 milioane lei.
3. Cabana Mișina este amplasată în comuna Nistorești, în zona turistică Vetrești-Herăstrău. În prezent, este utilizată ca spațiu de cazare pentru personalul silvic. Prin lucrările de reabilitare, modernizare și dotare, cabana va deveni o unitate de cazare oportună turiștilor atrași de zona de munte a județului. Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1,1 milioane lei.
4. Cabana Vintileasca este amplasată în extravilanul comunei Vintileasca, în extremitatea sud-vestică a județului, între izvoarele râurilor Râmnicu Sărat și Milcov, la limita Carpaților cu Subcarpații de Curbură, fiind utilizată în prezent ca spațiu de cazare pentru personalul silvic. Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1.2 milioane lei.
5. Modernizare camere oficiale. Ocolul Silvic Soveja are în administrare corp clădire camere oficiale, amplasat în apropierea sediului de ocol, într-o zonă cu potențial turistic ridicat, în vecinătatea Stațiunii balneoclimaterice Soveja, a Mănăstirii Matei Basarab (1645) și a Mausoleului Eroilor Soveja. Construcția a fost edificată în anul 1941 din zidărie de cărămidă și a fost utilizată până în anul 2013 ca locuință de serviciu, având în componență un apartament și șase camere. Ne propunem lucrări de reabilitare – modernizare și dotare a corpului – clădire camere oficiale și transformare în unitate de cazare. Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1,2 milioane lei”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a instituției.
Sursa foto: Facebook/Romsilva – Direcția Silvică Vrancea