Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că la nivelul comunei Bolotești continuă lucrările la proiectul de investiții ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”. ,,Și la Bolotești continuăm lucrările la proiectul de investiții ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”. Este un proiect regional fiind primul proiect de acest gen implementat în România, prin care un număr mare de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Finanţarea celei de-a doua etape a proiectului Vranceaqua este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local. Perioada de implementare a proiectului regional este: 2018 – 2022. Valoarea totală a proiectului este de 941.584.070 lei, din care contribuția Uniunii Europene, prin Fondul de Coeziune, este de 800.346.460 lei”, se arată într-un anunț al șefului administrației județene.
La Bolotești vor fi extinse: conducta de aducțiune a apei în lungime de 1.193 metri, rețelele de apă în lungime de 5.080 metri, rezervorul de înmagazinare și stația de pompare a apei, iar la sistemul de canalizare vor fi extinse rețeaua de canalizare în lungime de 10.970 metri, 3 stații de pompare ape uzate și conductele de refulare în lungime de 2.683 m.
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat la sfârșitul lunii februarie 2019 la inaugurarea lucrărilor de apă și canalizare la contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Odobești“, punctul de lucru Bolotești, din cadrul proiectului regional Vranceaqua II. „Vranceaqua etapa a II-a însumează lucrări în valoare de 248 de milioane de euro, este o lucrare gigant pentru cetățenii județului Vrancea, pentru infrastructura privind calitatea vieții, canalizare, ape uzate, extinderea rețelelor de alimentare cu apă. Iar astăzi începem lucrările de canalizare și extinderea rețelelor de apă în comuna Bolotești“, a declarat atunci președintele Marian Oprișan.
În cadrul contractului „Reţele apă și canalizare în gruparea Odobești“ vor fi executate mai multe lucrări în orașul Odobești. Astfel, la Odobești va fi extinsă stația de tratare a apei, vor fi reabilitați 495 ml rețea de apă, vor fi extinse rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de 4.701 metri liniari șiu va fi reavbilitat un rezervor de înmagazinare a apei. Tot în Odobești va fi executate lucrări la sistemul de canalizare: reabilitare rețea de canalizare pe o lungime de 595 ml; extindere rețea de canalizare, cu o lungime de 8950 ml; extindere stație de pompare apă uzată; extindere conducte de refulare, în lungime totală de 2.530 ml.
În cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, se află în derulare 10 contracte de lucrări, la sistemul de alimentare cu apă și la sistemul de canalizare din mai multe localități din județul Vrancea. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuția beneficiarului este de 2%.
Astfel, la sistemul de alimentare cu apă, lucrările se vor implementa în 19 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Adjud, Panciu, Odobești, Mărășești, Bolotești, Dumbrăveni, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Slobozia Bradului, Ruginești, Sihlea, Soveja, Străoane, Suraia, Tâmboiești, Tulnici (Lepșa – Greșu).
La sistemul de canalizare lucrările se vor implementa în 35 UAT-uri, după cum urmează: Focșani, Golești, Câmpineanca, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vânători, Cotești, Cârligele, Adjud, Ruginești, Mărășești, Odobești, Vârteșcoiu, Broșteni, Jariștea, Bolotești, Panciu, Străoane, Gugești, Urechești, Popești, Dumbrăveni, Bordești, Slobozia Bradului, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Măicănești, Biliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Tătăranu și Tulnici (Lepșa – Greșu).