Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Concurs cu laptop-uri sau calculatoare drept premii pentru școlile din mediul rural


Garda Națională de Mediu și „Let’s Do It, Romania” au lansat concursul „Let’s Be ECOr”. Concursul se va desfășura până pe 30 aprilie și are ca obiectiv „distriburea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural”. Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, competiția se adresează unităților de învățământ din mediul rural, în scopul reutilizării resurselor. „Concursul se va desfășura în perioada 10 ianuarie 2017 – 30 aprilie 2017 și are ca obiectiv distriburea unor calculatoare/laptop-uri și birouri alocate în urma disponibilizării, în școlile din mediul rural. Astfel, cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri și 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile și obiectele de mobilier oferite în cadrul competiției sunt obiecte folosite, dar aflate în perfectă stare de funcționare. În acest scop, Garda Națională de Mediu va disponibiliza câteva sute de calculatoare și laptop-uri pentru a fi reutilizate în cadrul unităților școlare”, se arată în comunicat.
Pentru a participa la această competiție, unitățile de învățământ trebuie să se înscrie, până pe data de 8 februarie, la adresa concurs@letsdoitromania.ro, prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular. Ambele documente sunt disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro.
„Următoarea etapă a concursului constă în realizarea de către elevi a unor creații pe teme de mediu și va avea ca termen limită data de 28 februarie 2017. în această etapă, elevii școlilor participante la concurs sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile sau machete, planșe, desene et., care au ca temă mediul înconjurător. Lucrările vor fi trimise, sub formă de fotografii, pe adresa de email concurs@letsdoitromania.ro. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Evaluarea lucrărilor se va face luând în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Clasamentul final al celor mai implicate școli la nivel național va fi publicat în perioada 10-15 martie 2017”, se mai arată în comunicat.
„Suntem foarte bucuroși că, prin parteneriatul cu «Let’s Do It, Romania!» putem da noi înșine un exemplu de refolosire a unor echipamente și, în același timp, sprijinim școlile din mediul rural. Ne propunem să continuăm acest tip de acțiuni și pe viitor, în scopul diminuării risipei prin consumul rațional al resurselor. Ceea ce vrem să evidențiem este faptul că Garda Națională de Mediu nu este doar o instituție care controlează și sancționează. Misiunea noastră este de a crea o altă mentalitate la nivelul comunităților, o mentalitate prin care să se conștientizeze faptul că oamenii și mediul se află într-o continuă interacțiune. Societatea nu trebuie doar să protejeze mediul, ci să facă în așa fel încât să refolosească și să recicleze cât mai multe dintre obiectele pe care le produce. Într-o societate ideală, noțiunea de deșeu ar trebui să dispară”, a transmis Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Trif.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?