Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Ștrudel cu mere bavarez (am descoperit rețeta la restaurantul Danke Bavaria din București)


Ingrediente:
1 kg mere
1 linguriță de oțet
50 g migdale tocate
50 g stafide
5 lingurițe Rom
50 g pesmet
1 plic de zahăr vanilat
75 g unt topit margarină
3 lingurițe esență de lămâie
100g zahăr

Pentru aluat:
5 linguri de apă călduță
50 g de margarină sau unt
1 vârf de cuțit de sare
200 g făină de grâu

25 min. timpul de pregătire
45 min. timpul de gătire

Se pune făina într-un bol. Adăugăm sare, apă, o linguriță de oțet și se adaugă untul iar cu un mixer de mână se face aluatul până devine neted. După preparare se lasă să se odihnească 30 min. într-un vas cald, uscat după ce a fost preparat în formă de minge și presărat cu puțină făină și sare.

Umplere:
Merele se curăță de coajă, scoatem semințele și le tăiem în batoane subțiri. Într-un castron le amestecăm cu esență de lămâie ăi romul. Aluatul îl punem pe un prosop, îl întindem la o dimensiune de 50X70cm și îl stropim cu puțin unt topit. Apoi presărăm pesmet, punem merele, stafidele, zahărul, zahărul vanilat și migdalele. Umplutura poate fi până la 3 cm, după care rulăm aluatul cu umplutură și îl stoarcem puțin la capete și îl punem în tavă pe o foaie de copt dată cu unt. Se coace la 180 de grade timp de 45-55 minute. Se servește și cald presărat cu zahăr pudră. Puteți adăuga la servire frișcă și înghețată de vanilie.
de Flavia Covaciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?