Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: Simulare de cutremur la Obrejița

Pe data de 5 martie 2020, SVSU Obrejița a desfășurat activitatea de informare preventivă în rândul elevilor și cadrelor didactice la Școala Gimnazială Obrejița, un exercițiu de simulare a unui cutremur. Desfășurată în cadrul școlii, acțiunea a avut drept scop familiarizarea elevilor și a cadrelor didactice cu regulile care trebuie urmate în cazul în care s-ar petrece cu adevărat, o asemenea catastrofă.

Participanții la exercițiu au urmat regulile care pot face diferența dintre viață și moarte. Exercițiul de simulare a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Anghel Saligny” al județului Vrancea, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al comunei Obrejița și cu Serviciul Voluntar al comunei Sihlea. Conform informațiilor transmise de directoarea școlii, Elena Iliescu, au participat inspectorul guvernamental pentru Situații de Urgență, Ion Oprea, maior Vlad Dorin, colonel Cătălin Drăgănescu, președintele CLSU Obrejița, primarul Nicu Pardos, viceprimarul comunei Obrejița Valerică Iliescu, șef SVSU Obrejița Vali Ichim și asistenta medicală Carmen Antonache.

Conform scenariului realizat de ISU, cutremurul s-a produs la ora 11:00 având ca intensitate 7 grade pe scara Richter. Cutremurul a provocat avarierea clădirii școlii, blocarea unei căi de acces și producerea unui incendiu, soldat cu victime în rândul elevilor. La ora 11:00, soneria a început să sune prelung, anunțând producerea unui cutremur. În școală erau prezenți elevii claselor 0 – VIII. Aceștia nu au intrat în panică la auzul prelung al sunetului alarmei, deoarece știau că este vorba despre prezentarea unui exercițiu de simulare a unui cutremur, astfel că ei s-au adăpostit sub bănci sau sub tocul ușii, la îndemnul cadrelor didactice, urmând apoi evacuarea din clădire, elevii ieșind cu ghiozdanele pe cap. ,,Elevii sunt familiarizați cu astfel de reguli, având în vedere faptul că, periodic se fac exerciții de simulare, pregătire pentru eventuale seisme. Au primit broșuri cu informații despre educația și protecția la cutremur. Au afișat împreună cu dascălii, postere la loc vizibil pentru a învăța, protecția în caz de cutremur. Copiii cunosc căile de acces din unitatea școlară, acestea fiind pregătite permanent pentru evacuarea fără probleme, cu calm, fără a intra în panică“, a declarat directoarea școlii, Elena Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?