Scandalul de la Obștea de moșneni Vidra și Tichiriș ar putea fi rezolvat în urma Adunării generale extraordinare care este programată pentru duminică, 8 martie. Obștenii sunt chemați să aleagă noii membri ai Consiliului de Administrație al obștei, dar și să îl reconfirme și să îl împuternicească pe Bogdan Mărica ca președinte, pentru a depune la judecătorie documentele pentru validarea noului Consiliu. Conform anunțului postat de președintele Obștii, alegerile vor avea loc, în intervalul orar 9-20, „la sediul Obștei din Vidra pentru membrii din satul Vidra și Căliman, la sediul Școlii generale din Scafari pentru membrii din satul Scafari și la sediul Școlii generale din Tichiris pentru membrii din satul Tichiriș”.
Pe lista de candidați pentru Consiliul de Administrație se află Iorga Nelu -Scafari, Micu Ioan -Vidra, Lazăr Laurențiu – Vidra și Darie Ion – Tichiriș. „Dacă la data de 08 martie 2020 nu se întrunește prezența de 50+1% necesar desfășurării adunării și luării hotărârilor, ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ se reconvoacă pentru data de 15 martie 2020 și următoarele în aceleași locuri și la aceleași ore până la îndeplinirea cvorumului de prezență”, se arată în convocare.
Situația de la Obștea Vidra Tichiriș era blocată din cauza demisiilor foștilor membri ai Consiliului de Administrație precum și a expirării mandatului de doi ani a președintelui Bogdan Mărica. Mai mult, nu s-au acordat dividende pentru anul trecut, o situație fără precedent la Obștea din Vidra. Anul trecut au fost organizate mai multe întâlniri cu obștenii în care li s-a prezentat situația de la Obște însă oamenii i-au cerut socoteală lui Bogdan Mărica pentru modul în care au fost cheltuiți banii obștii și pentru că nu au fost plătite dividendele la care aveau dreptul. Potrivit obștenilor, bilanțul financiar se depune în luna martie și de atunci se știe dacă Obștea este pe profit sau nu, dacă pot fi acordate dividende. Însă la Obștea de moșneni Vidra Tichiriș nu este nicio Comisie de Cenzori care să verifice cum se cheltuiesc banii.
Reamintim că, inițial, alegerile la Obște trebuiau organizate în luna septembrie a anului trecut, după a expirat mandatul președintelui și al Consiliului de Administrație. Însă, la acel moment, un grup de inițiativă a contestat în instanță și a obținut o ordonanță președințială pentru prelungirea programul de vot stabilit inițial la de trei ore. Deși trebuiau doar să ia act de hotărârea magistraților, cei din conducerea Obștii au renunțat la organizarea alegerilor, speriați probabil și de furia iscată din cauza neplății dividendelor.