Este gălățean, talentat și… pupăcios. Are o voce care îți face pielea de găină și inima să tresare la fiecare notă muzicală. Cântă din pasiune și spune că fără muzică nu ar putea trăi. Despre cine este vorba? Marcel Pavel, cunoscutul cântăreț de muzică ușoară românească, a urcat joi seară pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia‟ cu ocazia celei de-a 44-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară Românească „Florentin Delmar‟.
Pupăciosul Marcel Pavel
Copleșit de ropotele de aplauze și de… frumusețea doamnelor și domnișoarelor din sală, cântărețul Marcel Pavel a trimis pupici spre public după fiecare melodie interpretată. „Nu mă așteptam să mă primiți așa de frumos! Vă pup, vă iubesc!!!‟, a spus cântărețul. Un domn din sală i-a strigat: „pupăciosule‟, iar Marcel Pavel i-a răspuns în glumă: „Să știți că nu sunteți genul meu, eu prefer genul feminin!‟ Îndrăgitul interpret Marcel Pavel a urcat pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia‟ puțin după ora 21:30, și a susținut un concert extraordinar pe care l-a încheit cu melodia „Frumoasa mea‟. „Mai cânt 10 melodii și apoi o să cânt și «Frumoasa mea» pentru că după o să spună oameni că a cântat frumos băiatul ăla dar Marcel Pavel nu a venit?!‟, a spus în glumă Marcel Pavel.
Vocea artistului originar din comuna Independeța, județul Galați, a făcut ca îngerii să coboare din cer char în mijlocul oamneikir prezenți în sala de spectacole. Afară era urât, ploaia se transforma ușor, ușor în lapoviță, însă în interiorul Ateneului plutea un aer cald, o atmosferă frumoasă ca de basm asemănătoare momentului în care se adună toți cei dragi în jurul sobei pentru a asculta poveștile bunicii.
Interviu scurt dar exclusiv. „A fost atât de frumos, încât nu știu cum să mă exprim!‟
Cu greu a reușit Marcel Pavel să coboare de pe scenă pentru că publicul i-a cerut să mai cânte măcar o dată refrenul melodiei care l-a făcut celebru, „Frumoasa mea‟. Am reușit să-i răpesc câteva minute pentru un scut interviu. Să vedem ce a avut de spus artistul despre publicul focșănean: „Este incredibil! Am descoperit un public minunat, am redescoperit de altfel… pentru că știam că o să mă simt foarte bine aici, dar nu mă așteptam la atâta inimă, atât suflet… Ascultarea, răbdarea dânșilor… m-au înțeles extraordinar la fiecare frază, reacționau atât de frumos, iar aplauzele au fost extraordinare și m-au hrănit spiritual. A fost atât de frumos, încât nu știu cum să mă exprim! Poate că ar trebui un concert mult mai mare decât acesta să se bucure mai multă lume aflată aici în Focșani, m-aș bucura. Ateneul Popular este o instituție extraordinară, cu o energie deosebită, iar fonica este extraordinară. Am avut șansa de a reveni pe această scenă pe care nu am mai fost cred că de vreo 14 ani! Sunteți extraordinari, vă iubesc!‟
Poate primul atribut care ne diferențiază de roboți sunt sentimentele care ne ajută să ne expimăm atunci cănd trecem prin diferite stări precum fericirea sau întristarea. Artistul este o altă tipologie umană, artistul este mai mult decât un simplu om, el este o categorie care se hrănește cu emoțiile celor din jurul lui și care ajunge să-și dedice existența frumosului. Cum gestionează Marcel Pavel emoțiile? „La mine, emoțiile sunt consctructive, nicidecum distructive pentru că altfel nu aș mai putea cânta. Dar câteodată se întâmplă să am lacrimi în ochi, să am un nod în gât, exprimându-mă popular, și să nu mă mai pot exprima prin sunet, dar depășesc într-o fracțiune de secundă acel moment pentru că eu trăiesc prin muzică, mie sunetul îmi dă sentimentul acela extraordniar, nu neapărat textul dar cumulate, se dezvoltă mult mai mult în sufletul meu ceea ce se întâmplă pe scenă și atunci când cânt.‟
Cum explică un interpret semnificația muzicii? „Ca să mă exprim precum Caragiale: «Ceva care gâdilă în mod plăcut urechilor!». Muzica este totul, exprimarea trăirilor, sentimentelor pe care le ai în sufletul tău. Nu am o filosofie extraordinară, filosofia mea este aceea de a trăi prin muzică, este ființa mea… mai mult nu pot să spun‟, a răspuns Marcel Pavel.
Când a plecat după scenă, Marcel Pavel a fost aplaudat la scenă deschisă timp de aproximativ 5 minute, timp în care toți oamenii din sală s-au ridicat în picioare și l-au felicitat din inimă.