Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Liberalilor nu le pasă de oamenii din Panciu si Dumitrești

Consilierii liberali județeni au blocat, din nou, transmiterea din domeniul public al județului a două imobile ce au aparținut Serviciul Public de Protecţia Plantelor formaţie prestări servicii, serviciu desființat încă din 2007, către două localități care au proiecte de reabilitare și modernizare a acestora. Este vorba de localitățile Panciu și Dumitrești, pe raza administrativă a cărora se află două imobile pe care Consiliul Județean nu le folosește. Ba mai mult, de aproape 13 ani aceste imobile sunt folosite de cele două administrații locale. Pentru a vă face o imagine cât mai clară că la mijloc este vorba doar de rea voință din partea consilierilor liberali, trebuie să știți că cele două imobile sunt în realitate două magazii cu rampă acces camioane, în care au fost depozitate de-a lungul timpului materiale fitosanitare. Adică substanțe chimice folosite în agricultură! Cu toate acestea, consilierii liberali au susținut că în aceste imobile s-ar putea amenaja locuințe pentru persoane cu dizabilități, propunere care i-a lăsat mască pe cei prezenți la ședință. Directorul executiv la Direcția Arhitect Șef și Administrarea Patrimoniului, Viorel Catană, le-a spus celor prezenți că în realitate cele două imobile sunt de fapt niște magazii și a precizat că are și fotografii care le pot fi puse la dispoziție. „Vorbim despre două magazii cu rampă pentru camioane și nu de niște clădiri care s-ar preta pentru locuințe. Este vorba de niște magazii care nu pot fi transformate în locuințe. Nicio instituție abilitată nu va da vreodată aviz ca să locuiască cineva în aceste magazii“, a explicat Viorel Catană, director executiv la Direcția Arhitect Șef și Administrarea Patrimoniului.

Prezent la ședința Consiliului Județean, primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a declarat că așa zisul imobil care este în realitate o magazie folosită pentru depozitarea unor lucruri ale serviciului public de gestionare a deșeurilor. „Primăria Panciu ar dori să realizeze în această magazie un loc de depozitare a unor materiale și consumabile folosite pentru întreținerea domeniului public al orașului Panciu. Iar pe terenul aferent acestui spațiu vrem să facem un loc de parcare pentru mașinile folosite la ridicarea gunoiului menajer“, a precizat primarul Iulian Nica.

După explicațiile primarului din Panciu, Iulian Nica, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea Ionel Cel Mare a precizat că se poate trage concluzia că „nu e un spațiu unde ar putea locui copii sau persoane cu dizabilități“. La rândul său, consilierul județean Cătălin Răducanu a declarat că aleșii liberali nu fac altceva decât să blocheze activități și chiar dezvoltarea a două localități. „Este o greșeală spre prostie să punem bețe în roate la două UAT –uri din județ care vor să desfășoare anumite activități în aceste clădiri. Probabil se încearcă tărăgănarea lucrurilor pentru a încurca două localități din Vrancea să se dezvolte și asta cu o motivare absurdă, că ar trebui să ducem copii din centrele DGASPC să locuiască în niște magazii“, a afirmat și consilierul social democrat, Cătălin Răducanu.

Cu toate argumentele specialiștilor din cadrul Consiliului Județean, a primarului orașului Panciu, liberalii au ținut-o pe a lor și anume că cele două magazii nu ar trebui să fie date în administrarea UAT-urilor Panciu și Dumitrești și au refuzat să voteze cele două proiecte de hotărâre. Pentru că era vorba de patrimoniu, pentru aprobarea celor două proiecte de hotărâre era nevoie de votul a două treimi din rândul consilierilor județeni. Pentru că liberalii au votat împotrivă, proiectele amintite nu au fost aprobate. De reținut că aceleași proiecte de hotărâre au fost boicotate de consilierii liberali și în ședința ordinară a Consiliului Județean din luna septembrie. Atunci, motivarea liberalilor a fost că județul Vrancea nu ar trebui să rămână fără două imobile ce aparțin unui serviciu important din agricultură. Tot atunci, liberalii au insistat să li se prezinte „temeiul legal“ care a stat la desființarea Serviciului Public de Protecţia Plantelor. După ce le-a prezentat hotărârea Consiliului Județean din 30 ianuarie 2007 privind desființarea Serviciul Public de Protecţia Plantelor, președintele Consiliului Județean Vrancea Marian Oprișan i-a întrebat de mai multe ori pe aleșii liberali dacă doresc să fie reluat votul la cele două proiecte însă aceștia au refuzat. „Trebuie știut că în Vrancea, grupul PNL nu vrea să dea cetățenilor din orașul Panciu și comuna Dumitrești cele două clădiri în administrare și proprietate pentru că nu vor mușchii domniilor lor“, a încheiat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?