Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

GALERIE FOTO: Doner Kebab poate fi savurat și la Focșani; Dabo Doner a fost inaugurat ieri, în Grădina Publică


Cel mai bun Doner Kebab din Germania, adus în România prin franciza Dabo Doner, poate fi servit și la Focșani. Dabo Doner a fost inaugurat ieri la Focșani, fiind amplasat într-unul dintre spațiile deținute de Primăria Focșani în Grădina Publică din municipiu, fiind dotat cu aparatură și utilaje de ultimă generație, acestea fiind de altfel exigențele francizorului în ceea ce privește calitatea.
La Focșani, franciza Dabo Doner este deținută de soții Costel și Corina Roșu, care au făcut totul pentru ca produsele, locația și servirea să fie ireproșabile. La inaugurare au fost prezenți mai mulți șefi de instituții, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea Dănuț Cristian, viceprimarii municipiului, Ionuț Mersoiu și Marius Iorga, dar și locuitori ai Focșaniului. De asemenea, la eveniment a fost prezent și Dan Paștiu, originar din Sibiu, deținătorul francizei Dabo Doner în România. Acesta a declarat că ideea de a aduce această franciză în România i-a venit după ce un prieten l-a dus să mănânce „cel mai bun kebab din Germania”. „Dabo Doner este un concept german, este un concept în care folosium doar mâncare sănătoasă. Folosim carne fără aditivi, fără conservanți, folosim chifle pe care le facem pe loc, aici, folosium doar salate proaspete. Eu am doi copii și amândoi mănâncă zilnic la Dabo Doner fără nicio problemă. Toată materia primă o luăm de la producători interni, dar condimentele și anumite produse le achiziționăm din Germania, cum ar fi de exemplu chili. De reținut că noi nu folosim niciun fel de aditiv!”, a explicat Dan Paștiu.
Acesta a declarat că a reușit să obțină această franciză după cinci ani de zile de tatonări și discuții. „La Nurenberg, fast food-urile unde se vinde kebab sunt la tot pasul. Am ajuns însă pe o străduță lăturalnică, deci nu cu vad extarordinar, dar unde stăteau la coadă cred că mai mult de 20 de persoane. Ä‚sta a fost primul impact și mi-am spus că trebuie să fie totuși bun. Așa un kebab nu mai mâncasem niciodată. Avea un gust extraordinar. De atunci, mi-am spus că trebuie să fac așa ceva și în România. De când a mâncat prima dată la Atlantik Doner în Nurenberg, a revenit acolo de fiecare dată când ajungea în Germania. Mergeam cam o dată la lună. Fără excepție, mergeam în fiecare zi să mănânc acolo. Încet-încet m-am împrietenit cu patronul, care e de origine turcă, dar a durat cinci ani să îl conving să îmi dea rețetele și să aducem produsul în România”, a mai spus Dan Paștiu.
În acest moment se poate vorbi despre o adevărată rețea Dabo Doner în România, cu 39 de restaurante în orașele Sibiu, Baia mare, Arad, Timișoara, Hunedoara, Slatina, Rm. Vîlcea, Brăila, Galați, Mangalia, Constanța, Botoșani, Piatra Neamț, Roman, iar acum și în Focșani.
La rândul său, Corina Roșu a ținut să puncteze calitatea produsului și i-a invitat pe focșăneni, și pe vrânceni în general, să încerce produsele cu toată încrederea. „Ne bucurăm foarte mult că am adus această franciză la noi în oraș și sper că cu mare drag toată lumea va degusta produsele noastre. Sunt produse foarte bune pregătite de profesioniști, iar calitatea este maximă”, a precizat Corina Roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?