Ediția: Miercuri 25 Decembrie 2024. Nr 6785 - Crăciun fericit!
Ediția: Miercuri 25 Decembrie 2024. Nr 6785 - Crăciun fericit!

VIDEO și GALERIE FOTO: Performanţa elevilor, premiată la Biserica militară „Ilie Tesviteanu” Focşani

Elevii care au beneficiat, în anul şcolar 2018-2019, de pregătire gratuită pentru Bacalaureat în cadrul proiectului „O şansă pentru fiecare”, au fost premiaţi luni după-amiază în incinta Bisericii militare „Ilie Tesviteanu” din Focşani. Iniţiatoarea proiectului, Mihaela Tătaru, împreună cu părintele Ionel Vrînceanu, i-au aşteptat atât pe elevi, cât şi pe cadrele didactice într-un cadru plăcut – înconjuraţi de icoane. Pentru început, organizatoarea a prezentat colectivul didactic după cum urmează: la limba română: prof. Sava Gina, prof. Stoian Aura şi prof. Manole Elena; la matematică: prof. Tănasă Alexandru şi prof. Ariton Anişoara; la geografie: prof. Popa Aneta şi prof. Cristea Florin; la istorie: prof. Giurcan Constanţa şi prof. Taman Nelu; la biologie: prof. Balosin Anca; la fizică: prof. Popescu Mihaela şi consilierul psihologic: Smărăndoiu Oana.

Emoţionaţi, elevii au aşteptat să le fie strigat numele, în funcţie de performanţa obţinută în urma afişării rezultatelor de la bacalaureat. Astfel, Istrate Ionela, de la Colegiul Naţional Unirea Focşani, a obţinut: la română 9,10, la istorie 10 şi la geografie tot 10; Ţucă Elena, de la Colegiul Pedagogic Spiru Haret Focşani, a avut media 9,48: la română 10, geografie 10, istorie 8,48; două eleve au avut media 9,40: Popa Ruxandra, de la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, şi Huzum Denisa de la Colegiul Naţional Unirea.

În funcţie de rezultatele obţinute la matematică, premianţii grupei de pregătire sunt:

  1. Răducan Diana, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani : nota 9,50

  2. Velişcu Daniela, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focşani : nota 9,40

  3. Coroiu Andrei, de la Panciu: nota 9,30; Durlea Teodora, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani: nota 9,30

În funcţie de rezultatele obţinute la limba şi literatura română, premianţii grupei de pregătire sunt:

  1. Ţucă Elena, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani: nota 10

  2. Popa Roxana, Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza: nota 10

  3. Răducan Diana, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani ; nota: 9,40

  4. Negoiţă Andra, Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza: nota 9,40

  5. Holban Maria Loredana: nota 9,20

  6. Rouă Denisa Andreea, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani: nota 9,10

  7. Alexe Miruna, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau: nota 9,10

  8. Istrate Ionela, de la Unirea: nota 9,10

În funcţie de rezultatele obţinute la geografie, premianţii grupei sunt:

  1. Ţucă Elena, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani: nota 10

  2. Velişcu Daniel, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focşani: nota 10

  3. Negoiţă Andra, Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza: nota 10

  4. Smada Mihaela, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani nota 9,90

  5. Gavrilă Florentina, Colegiul Tehnic Ion Mincu: nota 9,80

  6. Pârlog Marinică Colegiul Tehnic Ion Mincu,: nota 9,80

  7. Vasiliu Adriana, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani : nota 9,70

În funcţie de rezultatele obţinute la istorie, premianţii grupei sunt:

  1. Băltăreţu Andrei, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani: nota 9,30

  2. Ţucă Elena, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani: nota 8,45

  3. Lazăr Ana-Maria, Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu” Focşani: nota 8,10

În funcţie de rezultatele obţinute la biologie, premianţii grupei sunt:

  1. Popa Roxana, Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza: nota 10

  2. Bou-roş Ştefan, Liceul Teoretic Duiliu Zamfirescu: nota 7,45

  3. Alexe Miruna, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau: nota 6,50

Cei mai mulţi elevi vin le orele de română şi matematică. Datorită numărului mare de copii, profesorii de limbă şi literatură română au fost nevoiţi să-i împartă pe grupe, astfel încât fiecare elev să primească atenţia şi explicaţiile de care a avut nevoie. Cu ajutorul profesorilor de la clasă, al profesorilor voluntari de la pregătire şi cu voia lui Dumnezeu, au ieşit oameni mari care au optat pentru facultăţi de prestigiu din ţară. „Aceste rezultate nu vor ştirbi niciodată munca profesorilor de la clasă”, spune Mihaela Tătaru.

„Micuţa bisericuţă de lemn ne-a fost şi casă, şi masă atunci când frigul de afară se lăsa înduplecat doar cu o porţie de ceai cald de la pregătire. Aici am fost călăuziţi într-una dintre cele mai solicitante etape din viaţa de licean şi anume examenul maturităţii. Sub privirile calde ale sfinţilor din biserică, gardieni ai minţii noastre, şi atenta îndrumare a profesorilor luminaţi ce şi-au rupt din timpul lor pentru a ne creşte nouă speranţele în viitor, am reuşit să ne luăm zborul spre zări necunoscute”, a spus, în discursul său, şefa de promoţie Istrate Ionela.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru bucuria de a vă avea ca gazdă în casa Domnului, pentru că biserica este casa lui Dumnezeu. În Biblie, undeva spune: „Nu voi m-ați ales pe mine, ci eu v-am ales pe voi”. Şi eu cred că pe dumneavoastră v-a ales Dumnezeu, şi cred că este o onoare să lucrăm în numele lui Dumnezeu cu aceşti tineri, să punem o părticică din sufletul nostru în viaţa lor. Orice vă doriţi în viaţă o să obţineţi dacă luptaţi până la capăt! Aşa cum aceşti profesori sunt prelungirea lui Dumnezeu în viaţa voastră, vi se va da posibilitatea ca şi voi să fiţi de ajutor altora”, le-a spus părintele Ionel Vrînceanu copiilor prezenţi la eveniment.

Revederea cu profesorii care i-au ajutat să promoveze examenul de bacalaureat, a fost extrem de emoţionantă pentru foştii elevi, mulţumirile au fost greu de exprimat în cuvinte din cauza amalgamului de sentimente care îi încerca. „Eu mă bucur doar pentru că am luat bac-ul. Lumea se îndepărtează de credinţă, iar dumneavoatră părinte, aţi reuşit să ne aduceţi pe noi tinerii în biserică, şi vă mulţumesc pentru asta”, a spus Florin, unul dintre elevi.

Cu ochii când la profesori, când la părintele Vrînceanu, copiii nu au uitat să mulţumească divinităţii, şi i-au urat proiectului „O şansă pentru fiecare” continuitate.

În octombrie va începe sesiunea de pregătire pentru anul şcolar 2019-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?