Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Vrancea, Capitala Educației Timpurii

Județul Vrancea a fost desemnat Capitala Educației Timpurii pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 iulie. Anterior, acest titlu a fost deținut de județul Dâmbovița, care l-a preluat de la Maramureș.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vrancea, reprezentat de inspectorul pentru învățământul preșcolar, Amalia Chirtoc, alături de educatoarele metodiste și de parteneri ai Universității București filiala Focșani, au primit Cheia Educației Timpurii de la județul Dâmbovița, evenimentul având loc în localitatea Gura Șuții. Au participat lectori doctori Cornelia Ștefănescu, Oana Stoican, Valeriu Ștefănescu și educatoare metodiste Mariana Gavriloaie, Veronica Necula, Tanța Cojocariu, Valentina Dănilă, persoane resursă în activitatea Șotronul la nivelul județului.

„În această competiție, criteriul de departajare a fost numărul de activități și cât au fost de concrete acestea. Am avut concurență județe din toată țara. Una dintre condițiile majore a fost să desfășurăm cât mai multe ateliere Șotron. Fetele s-au înscris, le-a plăcut ideea și prin muncă am devenit Capitala Educației Timpurii. Am organizat numeroase ateliere pe o perioadă considerabilă, în prezent avem organizate 37 ateliere de vară până pe 31 august, pentru zece zile consecutive. De la an la an, am dezvoltat numărul de ateliere Șotron, diferitele activități, am organizat la nivel județean două conferințe regionale, cursuri de formare pe perioada a două zile cu colege din toată regiunea de Nord-Est și Sud-Est: Tulcea, Galați, Brăila, Piatra Neamț, Prahova, Buzău, Vaslui, Bacău. Este o responsabilitate foarte mare, pentru că în spatele acestui simbol stă muncă și implicare. Din discuțiile și din activitațiele derulate, s-a constatat că de fapt aceste activități ar trebui să se deruleze pe o perioadă mult mai mare de timp, pentru a fi aprofundate și înțelese foarte bine. Dar e bine și așa. Pentru că ale noastre colege își pun la dispoziție concediul, timpul, deoarece este muncă de voluntariat, este o implicare mare din partea lor. Mai mult de atât, părinții au deschidere spre asfel de activități și e un mod de a-ți ști copilul în siguranță, măcar pentru 4 ore”, a precizat inspectorul pentru învățământul preșcolar Amalia Chirtoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?