Ediția: Marți 24 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Marți 24 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Viitori asistenți medicali generaliști, în vizită la Penitenciarul Focșani

Elevii Școlii Postliceale Sanitare „Vasile Alecsandri” Focșani au vizitat ieri Penitenciarul Focșani, activitatea fiind derulată cu ocazia „Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri”. Unitatea de învățământ și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, alături de Penitenciarul Focșani, au desfășurat această activitate ce a avut tema „Sănătate pentru Justiție. Justiție pentru Sănătate”, propusă în acest an de Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate.

Cu prilejul vizitei la Penitenciarul Focșani, 25 de cursanți ai școlii, de la specialitatea asistent medical generalist, din anii I și II de studiu, alături de cadrele de specialitate Claudia Codrescu, Cristina Mazilu, Mihaela Savin și Răzvan Candrea, reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea, au dialogat interactiv cu 4 persoane custodiate în Penitenciarul Focșani, care au utilizat sau au făcut abuz de substanțe psihoactive. Subiectele dezbătute au fost legate de modificările comportamentale, efectele asupra organismului, simptomele de sevraj, necesitatea și formele de sprijin pentru reintegrarea în societate, sistemul de asistență a consumatorilor și măsuri necesare pentru reabilitare și reeducare. Discuțiile au fost moderate de comisar șef de penitenciare Iuliana Giurgea, director adjunct Educație și Asistență Psihosocială din cadrul unității.

Scopul acestei activități a fost de a sublinia importanța cooperării între instituțiile din domeniul sănătății și justiției, dat fiind că un răspuns eficient la problema drogurilor are nevoie de colaborarea strânsă între justiție, sănătate și serviciile sociale, pentru a oferi soluții integrate în acord cu convențiile internaționale și cu respectarea drepturilor omului. „Această activitate interactivă a fost deosebit de interesantă și importantă, pentru toate părțile care au contribuit. Cu această ocazie, elevii au constatat importanța pe care o poate avea un cadru medical în acel context și din ceea ce am putut constata, foarte mulți dintre ei și-au manifestat dorința de a se angaja acolo după terminarea școlii. Iată deci că această activitate le-a trezit interesul pentru colaborare, au simțit persoanele private de libertate empatice și au simțit că pentru ei se pot face multe lucruri de bine, astfel încât să poată fi redați societății”, menționează psiholog Cristina Mazilu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?