Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

Absolvenții de clasa a VIII-a, păreri împărțite despre subiectele la matematică, de la Evaluarea Națională

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, ultima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, la matematică. În Vrancea au fost 36 de centre de examen, fiind înscriși 2.741 de elevi la această probă. La examen s-au prezentat 2.621, 120 elevi fiind absenți. Reamintim că de la proba de Limba și literatura română au absentat 107 elevi.

În ceea ce privește dificultatea subiectelor, inspectorul de specialitate Gabriela Gherman a declarat că unele subiecte au putut fi rezolvate prin mai multe metode. „Un elev care a lucrat constant la matematică în cei 4 ani de gimnaziu putea rezolva toate subiectele, cu rezerve asupra subpunctelor c) de la exercițiile 1 și 2, subiectul III, dificultatea fiind medie. Ultimul subiect presupunea să găsească mai întâi unghiul cerut și apoi să calculeze sinusul. Avantajul elevilor este că subiectele care fac departajarea de la nota 8 la 10 au putut fi rezolvate prin mai multe metode. Posibil că și subiectul II, exercițiile 3 și 4, punctul b) să fi pus pe mulți în încurcatură, deoarece trebuia citită bine și înțeleasă cerința. Sper ca elevii nostri să obțină rezultate frumoase, pe măsura muncii pe care au depus-o alături de profesorii lor și cu susținerea permanentă a părinților“, a spus inspectorul școlar de matematică.

Unii dintre absolvenții claselor a VIII-a au susținut că subiectele au fost accesibile. Au recunoscut că au existat și situații în care au fost puși în dificultate, subiectul al III-a fiind cel mai greu de rezolvat în opinia lor. „Proba a fost destul de ușoară, doar că subiectul II nu mă așteptam să fie atât de complex. La subiectul III au fost surprinzător de ușoare și la subiectul I au fost chiar foarte ușoare pentru un examen. Simularea a fost extrem de grea în comparație cu ceea ce a fost astăzi (ieri-n.r.). Emoțiile nu au fost atât de mari cum am avut la proba de limba română, pentru că au fost subiecte din genul dramatic și chiar nu mă așteptam. Vreau să continui la Liceul Pedagogic, la Filologie sau la Arte, pe Filologie și limbi străine, de aceea sper să obțin o medie cât mai mare. Emoțiile vor fi mult mai mari la afișarea rezultatelor”, a spus o absolventă a Școlii Gimnaziale „Emil Atanasiu” Garoafa. „Am a avut emoții mai mari decât la română. A fost cât de cât ușor, dar ultimul subiect a fost foarte greu, am scris ceva la el, dar a fost greu. Unde vreau eu să continui nu contează atât de mult matematica, dar media trebuie să fie cât mai mare„, a precizat o absolventă a Școlii Gimnaziale „Petrache Blându” Ciușlea. Colegii acesteia au menționat că unii dintre ei nu au rezolvat acest subiect.

O elevă a Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” a afirmat că proba la matematică a fost accesibilă, dar subiectul III, punctul c), a fost mai dificil. „Mie mi s-a apărut ușor subiectul III, despre care vorbesc colegii mei. Dar greu mi s-a părut subiectul numărul II, partea a doua”, a precizat aceasta. „Subiectul III la geometrie plană a fost greu și puțin subiectul II, punctul 3, în rest a fost destul de ușor”, a spus un absolvent al Școlii Gimnaziale „Ion Basgan”. „Emoțiile sunt mai mari cu o seară înainte de a aflarea rezultatelor. Examenul a fost destul de ușor, dacă ai învățat, însă punctul III a pus ceva dificultate.  oate un pic și la punctul I a)”, este părerea unui absolvent al Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”.

Rezultatele inițiale la examenul de Evaluare Națională vor fi afişate pe 25 iunie, iar contestațiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. Media de la Evaluarea Națională reprezintă 80% din media de admitere la liceu, iar celelalte 20 de procente sunt reprezentate de media de absolvire a claselor V – VIII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?