Apele de munte din Parcul Natural Putna Vrancea au fost repopulate cu puieți de păstrăv indigen, într-o acțiune la care au participat 50 de copii, membri ai cluburilor de arte marțiale Aiki-Budo, Haku Ryu şi Aiki-Kodokan și ai organizației de Cercetași, arată silvicultorii într-o postare pe facebook. Acțiunea a fost sprijinită de Păstrăvăria Lepșa și de Postul de Jandarmi Montani Vrancea.
Păstrăvul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în apele curgătoare reci de munte, are o lungime de aproximativ 30 de centimetri și o greutate de până la 800 de grame. Îi plac în special șipotele, unde stă ascuns între pietre, și se hrănește cu viermi și diverse insecte, peștișori și icre. Romsilva repopulează în fiecare an râurile cu munte cu aproximativ 500.000 de puieți de păstrăvi indigeni. Romsilva gestionează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă rețea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.
Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri. Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște. În parc se regăsesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare.