Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

VIDEO şi GALERIE FOTO:Patronul de la Aviputna a fost condus pe ultimul drum


Peste o sută de oameni și-au luat rămas bun, joi, de la patronul Aviputna Golești, medicul veterinar Ștefan Balaban, care s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, în urma unui stop cardio respirator, în noaptea de duminică spre luni. Convoiul mortuar a traversat Focșaniul, de la Biserica Sf. Gheorghe, de pe Bulevardul Independenței, unde a fost depus trupul neînsuflețit al omului de afaceri, până la Cimitirul Sudic, în Vîlcele, cu o oprire la casa acestuia. O camionetă plină cu coroane de flori și zeci de mașini au format convoiul care l-a condus pe ultimul drum pe omul de afaceri. Alături de familia îndurerată s-au aflat rude, prieteni, angajați, oameni de afaceri vrânceni, dar și reprezentanți ai administrației locale, ai Fiscului vrâncean. Printre cei care au participat la slujba de înmormântare s-au aflat oameni de afaceri precum Dănuț Vicol, Constantin Grigore, Vasile Melinte, Georgel Costache, Petrică Azoiței, avocatul Didi Băjenaru, adjunctul de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea, Constantin Grigorică.

    Ștefan Balaban a fost o prezență discretă în viața publică însă era apreciat de profesioniștii din agricultură în special pentru ferma realizată la Golești. Potrivit lumeasatului.ro, „în 1969 Ștefan Balaban a absolvit la Iași Facultatea de Medicină Veterinară. Până în 1987 s-a ocupat de vite. În cea mai mare parte a acestei perioade a fost medicul-șef al complexului intercooperatist de la Câmpineanca, Focșani. Acolo se aduceau la îngrășat cei mai frumoși viței adunați de la CAP-urile vrâncene. Cam 7.700 de viței pe an creșteau în complex, apoi plecau la export, mai ales în țările arabe. În 1987 dl Balaban s-a mutat de la tăurași la păsări. Așa a ajuns la ferma de la Golești. „La vremea aceea, majoritatea complexelor zootehnice erau finanțate cu fonduri de la Banca Europeană pentru Investiții”, povestește dumnealui. „Tehnologiile erau altele, la fel și mijloacele.” În primăvara anului 1990, pe când era director al fermei, a hotărât că este mai bine să transforme ferma într-una privată”.

    Într-un interviu acordat anul trecut pentru revista ferma.ro, medicul Ștefan Balaban declara: „Cea mai mare satisfacție o am că am dat de lucru la peste 70 de salariați care își câștigă existența de aici, ei și familiile lor. Apoi, în al doilea rând, că suntem o firmă de producție, nu de comerț, care produce circa 60 de milioane de ouă pe an, o cifră impresionantă (…) Și, nu în ultimul rând, produsul muncii noastre este un ou de calitate, recunoscut la nivel continental. (…)”.
    Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?