Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Liberalii fac campanie electorală la Jariștea cu proiectele Consiliului Județean


Liberalii vrânceni își fac campanie electorală în cadrul alegerilor parțiale pentru alegerea primarului comunei Jariștea, cu un proiect cu finanțare europeană derulat de Consiliul Județean Vrancea. Este vorba de proiectul Vranceaqua. Liberalii se laudă că, prin eforturile lor nemărginite (sic!), vor realiza în cadrul acestui proiect, 7 kilometri de rețea de canalizare în valoare de 4 milioane de euro. Inițiativa ar fi una lăudabilă dacă nu ar fi o minciună sfruntată, la fel ca multe altele aruncate în spațiul public de liberalii vrânceni. Într-adevăr, locuitorii comunei Jariștea vor beneficia de cei 7 kilometri de canalizare și rețea de alimentare cu apă modernizată dar cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, care are în derulare proiectul de investiție Vranceaqua, în valoare totală de 320 de milioane de euro. Inițiativa punerii în aplicare a acestui proiect îi aparține președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care este și președintele PSD Vrancea și unul din liderii marcanți ai social democraților. Așadar, este vorba de un proiect care nu are de-a face cu liberalii și interesele lor electorale meschine, dar nici cu manipularea la care aceștia apelează în încercarea de a-i păcăli pe locuitorii comunei Jariștea. Din lipsă de idei și de proiecte care să ducă la dezvoltarea comunei Jariștea, liberalii s-au gândit să-și însușească un proiect al Consiliului Județean și să-l prezinte ca fiind al lor.
    De altfel, locuitorii comunei Jariștea ar trebui să știe că aleșii județeni ai PNL au votat de mai multe ori împotriva unor investiții în infrastructură cum ar fi proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Vrancea”, cunoscut și sub numele de „Vrancea Curată”, proiect implementat tot de Consiliul Județean Vrancea. Practic, primarii liberali din Èšifești și Ciorăști refuză să pună la dispoziție terenurile pentru construirea punctelor de transfer, blocând proiectul, deși inițial au fost de acord cu acest el, iar localitățile respective sunt parte integrantă din proiect. Din acest motiv, Consiliul Județean Vrancea a acționat cele două UAT-uri în judecată cu obligația de a face, iar instanța de judecată a dat câștig de cauză administrației județene. Cu toate acestea,  primarii liberali din Èšifești și Ciorăști au contestat decizia instanșei.
    Directorul  Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, a declarat că prin refuzul celor două administrații locale proiectul este întârziat iar marii pierdanți sunt vrâncenii care vor plăti un preț mai mare pentru gunoiul menajer. „Trebuie știut că orice întârziere înseamnă nefinalizarea proiectului la timp, înseamnă nefuncționalitatea integrală a proiectului inclusiv lipsa punctelor de colectare și aduce prejudicii majore administrației publice județene, administrațiilor locale și nu în ultimul rând aduce prejudicii cetățenilor județului Vrancea, deoarece trebuie să plătească un preț mai mare la gunoiul colectat pentru că operatorii trebuie să ducă gunoiul menajer în alte județe cu costuri mult mai mari”, a precizat Romeo Iordache. Proiectul Vrancea Curată este unul din cele mai mari proiecte de acest gen la nivel național, cu o valoare de 145 milioane de lei plus TVA.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?