Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: Activități desfășurate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea au invitat elevii la film în cadrul proiectului „Ce-ți dorim noi ție, dulce Românie? Anii mulți să-ți fie: din 100, 1000!”. Filmul documentar a prezentat eroismul Ecaterinei Teodoroiu în Primul Război Mondial. La 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Țării din Basarabia a votat unirea cu România și pentru celebrarea acestui eveniment s-a prezentat un articol din ziarul „Gazeta Bucureștilor” de la 12 aprilie 1918, în care apare următoarea descriere: „Între Moldova și Basarabia exista în mod inconștient dar absolut afinitatea dintre două organe, cari au făcut parte din acelaș trup.”.

25 martie este Ziua Poliției Române și Ziua Operațiilor Psihologice (PSYOPS), motiv pentru care a fost invitată doamna Maria Cătălina Dascălu, psiholog atestat în Comisia de psihologie pentru apărare, ordine publică și siguranță. Doamna psiholog le-a vorbit elevilor despre importanța activităților desfășurate în poliție sau armată, dar și despre faptul că dintr-un război nu ies câștigători, ci suferinzi.

Totodată, 25 martie este și Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Sclaviei și Comerțului Transatlantic cu Sclavi, iar elevii au primit pliante despre sclavia erei moderne – traficul de persoane, exploatarea prin muncă sau cerșetoria.

La activitatea „Eroi români de la 9 mai 1877, Ziua Independenței Române, până la 9 mai 1950, Ziua Europei” au participat elevi de la Colegiul Național „Unirea” și de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, însoțiți de doamna Alina Lăduncă Coban. Activitatea va continua în zilele următoare pentru elevii din Adjud și la Căminul Pentru Persoane Vârstnice din Focșani, pentru a promova patriotismul și faptul că respectându-ne unii pe alții, familia și profesorii, ne iubim țara.

Proiectul educativ va continua luna viitoare cu desfășurarea concursului de dezbateri și exemplificarea soluționării conflictelor prin mediere, în speranța încurajării interacțiunilor pașnice în parlament, în mass-media, în școală și în viața de zi cu zi.

Mulțumim regizorului Dorin Brozbă și Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani pentru găzduire.

 

Profesor coordonator din partea CJRAE Vrancea, consilier școlar Soare Iulia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?