Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

VIDEO şi GALERIE FOTO: Programul ”Școală după școală”, implementat la Școala nr. 3 Focșani

Cadrele didactice de la Școala nr.3 din Focșani au decis să vină în întâmpinarea părinților care își înscriu copiii în clasa pregătitoare și nu îi pot lua la prânz de la cursuri. Prin urmare, va funcționa, în cadrul acestei unități de învățământ, programul ”școală după școală”. Deși au trecut doar două zile de când a început perioada de înscrieri în clasa pregătitoare, la Școala nr. 3 Focșani s-au primit deja 47 de solicitări pentru clasa de step by step, la care sunt disponibile 30 de locuri. ”Pentru a veni în sprijinul părinților care solicită această formă de învățământ, școala noastră și-a propus înființarea programului «Școală după școală». Precizăm că nu se plătește decât masa. Unitatea noastră beneficiază de două săli de masă, părinții fiind cei care aleg în mod direct firma de catering care va furniza hrana micuților. De asemenea, mai trebuie știut faptul că în acest program vor fi implicați, pe lângă învățătoare, și profesori de engleză, educație fizică, bibliotecara, pentru a desfășura activități recreative în partea a doua a programului”, ne-a declarat profesorul Florin Tudosă, directorul Școlii nr.3 din Focșani.

Trebuie spus că pentru anul școlar 2019-2020, unitatea și-a propus înființarea 3 clase pregătitoare, dintre care una de step by step și două de învățământ tradițional, cu program ”Școală după școală”.

Unitatea de învățământ este una modernă, renovată și dotată cu laboratoare, sală de mese, teren de sport, investiția fiind făcută de Primăria Municipiului Focșani, cu fonduri europene. ”Școala noastră se numără printre școlile cu un colectiv prestigios de cadre didactice, format din dascăli de vocație de un înalt profesionalism, ce își desfășoară activitatea didactică la cel mai ridicat standard. Dascălii școlii noastre sunt implicați în numeroase proiecte locale, județene, naționale și europene, cooptați în numeroase activități școlare și extrașcolare, aducând prestigiu unității”, ne-a mai spus directorul unității de învățământ.

Profesorul Florin Tudosă ne-a mai precizat că decizia de a înființa un program ”școală după școală” a venit ca urmare a solicitărilor părinților care sunt în imposibilitatea de a-și lua copiii la ora 12.00 de la cursuri și nici nu își pot permite să plătească programe after school private pentru cei mici.

Trebuie spus că prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare va dura până pe 22 martie. Trebuie știut faptul că părinții cu copii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, sunt obligați să îi înscrie în clasa pregătitoare, la școala pe care o agreează, spre deosebire de anii trecuți, când în prima etapă trebuiau să îi înscrie doar la școala de circumscripție, cu mențiunea că în cazul în care numărul cererilor este mai mare decât cel al locurilor disponibile vor exista criterii de departajare. Părinții sau împuterniciții legali ai copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 îi pot înscrie în clasa pregătitoare numai după ce aceștia susțin evaluarea psihosomatică și dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinții copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2019-2020 sau pentru care evaluarea psihosomatică arată că nu pot parcurge cu succes clasa pregătitoare, își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare. Precizăm că evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează în grădinițele de stat și în Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?