Ediția: Sâmbătă 11 Ianuarie 2025 Nr. 6790
Ediția: Sâmbătă 11 Ianuarie 2025 Nr. 6790

Acțiune silvică de igienizare și extragere a arborilor care pun în pericol viața vizitatorilor din Crângul Petrești

Ocolul Silvic Focșani a demarat o acțiune de extragere a arborilor uscați, rupți sau care pun în pericol siguranța vizitatorilor, care sunt din ce în ce mai mulți, ca urmare a realizării proiectului „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“.

Operațiunea a fost demarată după ce silvicultorii au obținut toate avizele necesare pentru această acțiune, mai ales că este de o arie protejată de interes județean. „În conformitate cu prevederile amenajamentui silvic în vigoare vor fi executate lucrări speciale de conservare a stejarilor seculari care au vârsta de 170-180 de ani și care nu se pot regenera natural din cauza speciilor mai puțin valoroase (carpe, tei, jugastru, ulm, etc.) și necorespunzătoare tipului fundamental de pădure. În ascest context, în total vor fi extrași un număr de 4668 arbori cu un volum de 1932 metri cubi, în special din arbori uscați, rupți de vânt, scorburoși care pun în pericol oricând viața vizitatorilor. Mai trebuie știut că acești arbori vor fi extrași din întreaga suprafață a Crângului Petrești care este 123,7 hectare“, a declarat șeful Ocolului Silvic Focșani, doctor inginer Gică Duță. Acesta a mai precizat că lucrările de extragere a arborilor marcați se vor face cu respectarea standardelor în vigoare privind certificarea pădurilor, iar impactul asupra solului și asupra Ariei protejate să fie minim.

Consiliul Județean Vrancea a finalizat proiectul Amenajarea ariei naturale de interes local „Crâng Petrești” și îmbunătățirea infrastructurii de acces. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”. În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate: 480 500 mp de spațiu verde amenajat; DC 144 ce străbate Crângul Petrești, cu o lungime de 1.235 ml a fost reabilitat; au fost construite 208 locuri de parcare; au fost construiți 6.500 metri liniari de piste pentru biciclete și jogging; au fost construți 7.300 metri liniari de trotuare; au fost construiți 4700 metri liniari de alei interioare; un centru de informare științifică; mai multe grupuri sanitare. A fost dotat cu mobilier urban și sistem de supraveghere video întregul perimetru amenajat. Totodată, au fost create cinci locuri de muncă permanente – 1 administrator al Crângului Petrești și 4 angajați responsabili de salubritate și pază.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?