Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Simpozion despre optimizarea calității sistemului educaţional


Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani a organizat în data de 8 iunie 2017 a V-a ediție a Simpozionului Regional al învățământului special și special integrat, cu tema: „Individualizare în procesul instructiv-educativ prin utilizarea proiectelor tematice și a portofoliului elevului”, activitate principală din cadrul Proiectului Educațional „ANA CITEȘTE”, înscris în CAERI 2017 nr.26404/16.02.2017, elaborat de MEN poziția 822, pag. 39. Simpozionul a fost organizat în parteneriat cu Åžcoala Gimnazială Nicolae Iorga Focșani și CJRAE VRANCEA, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea.
Simpozionul „Individualizare în procesul instructiv-educativ prin utilizarea proiectelor tematice și a portofoliului elevului” și-a propus:
– optimizarea calității sistemului educațional, prin asigurarea unui demers coerent de informare privind eforturile școlii, ale cadrelor didactice în ceea ce privește asigurarea accesului și a egalității de șanse la educație pentru toți copiii/ elevii aflați în dificultate;
– diseminarea bunelor practici, celor mai eficiente strategii de intervenție pentru egalizarea șanselor a tuturor elevilor aflați în dificultate.
Participanții motivați s-au înscris cu lucrări de specialitate, comunicări științifice, exemple de bună practică, studii de caz la cele două secțiuni ale simpozionului: S1. Abordarea interdisciplinară/ transdisciplinară – facilitator al transferului cognitiv în scopul dezvoltării autonomiei personale și sociale a elevului cu dizabilități; S2. Creșterea gradului de accesibilizare a procesului instructiv – educativ desfășurat cu copiii cu cerințe educaționale speciale din perspectiva principiilor educației incluzive.

           Evenimentul a fost deschis prin urările de bun venit adresate participanților la simpozion de către doamna directoare de la CSEI Elena Doamna, prof. Ioana Cherciu, care subliniază faptul că simpozionul oferă un cadru de promovare a exemplelor de bune practici din învățământul special, special integrat și de masă și va conduce la stimularea colaborării dintre cadrele didactice și la dezvoltarea unor parteneriate eficiente. La finalul activității s-a vizitat camera multisenzorială din cadrul CSEI Elena Doamna.
Activitatea s-a derulat cu succes, workshop-urile susținute au facilitat „Dezvoltarea unor abilități de lucru corespunzătoare diversităților de nevoi de învățare la nivelul clasei și înțelegerea parteneriatului educațional ca soluție a școlii de a asigura starea de bine la școală a elevilor, care devin priorități pentru cadrele didactice care sprijină integrarea școlară și socială”, adaugă coordonatoarea proiectului, profesor itinerant Ecaterina Galoiu.

CSEI Elena Doamna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?