Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

GALERIE FOTO: O excursie de neuitat, pe urmele eroilor, pentru elevii din Cîmpuri

Excursia desfășurată în perioada 17-18 noiembrie de un grup de elevi de la Școala Gimnazială Cîmpuri a fost un succes. În prima zi, pe o vreme de iarnă autentică, dar cu entuziasm de nedescris, elevii conduși de profesoarele Mariana Olaru și Carmen Vlad, coordonați de directorul Ion Drăghici, au pornit la drum încă de la ora 7.00, având ca prim obiectiv Monumentul și Cimitirul Eroilor din comuna Oituz, județul Bacău. Acolo i-a întâmpinat profesoara de istorie Gabriela-Elena Papancea, care este și consilier educativ, la rându-i însoțită de un grup de elevi de la Școala Gimnazială Oituz. Elevii din Cîmpuri au prezentat un moment artistic, care a fost apreciat de cei prezenți.

Conform datelor transmise de directorul școlii, după o scurtă perioadă de socializare, elevii au continuat drumul spre un alt loc încărcat de istorie, străbătând culoarul Bran-Rucăr-Câmpulung, cu oprire la Mausoleul Mateiaș, ridicat în cinstea celor căzuți pentru apărarea patriei. A fost vizitat muzeul, ocazie cu care ghidul le-a prezentat o adevărată lecție de istorie, punând și o serie de întrebări la care elevii s-au descurcat admirabil. În mausoleu, elevii au susținut un moment artistic. „Prima etapă s-a încheiat în localitatea Rucăr, la Pensiunea Doi cocoși, unde am fost cazați și s-a servit masa. După o zi obositoare, dar frumoasă și plină de trăire și simțire românească, elevii și-au permis și un moment de relaxare, ascultând muzică și dansând sub supravegherea doamnelor profesoare“, a declarat Ion Drăghici, directorul unității de învățământ.

În următoarea zi, ei au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Rucăr și au efectuat o vizită la Școala Gimnazială Rucăr, unde au fost primiți de profesoara de limba și literatura română Ramona Bălănică și profesorul de istorie Vlad Tudor, care le-au făcut o prezentare extrem de interesantă și frumoasă a istoriei localității, pierderile pe care le-a suferit în timpul Primului Război Mondial. În acest loc, încărcat de spiritualitate românească și de istorie, elevii din Cîmpuri au prezentat un nou moment artistic și și-au făcut prieteni. Despărțirea a fost una extrem de cordială și, pe o vreme superbă, cu un soare de toamnă, care făcea ca zăpada de pe crestele Munților Făgăraș, Piatra Craiului și Bucegi să strălucească, și-au continuat călătoria, vizitând Cheile Dâmbovicioarei și Peștera Dâmbovicoara. Călătoria a continuat cu un popas în Piața Sfatului din Brașov și înapoi, peste Munții Vrancei, ajungând acasă obosiți, dar fericiți. „Mulțumim pe această cale celor care au făcut posibilă realizarea acestei excursii, părinți, profesori, însoțitorilor Mariana Olaru și Carmen Vlad, șoferului care a condus microbuzul școlar Gigel Vlad și, nu în ultimul rând, domnului director al Școlii Gimnaziale Oituz, Constantin Morar, domnului director al Școlii Gimnaziale Rucăr, Florin Bălan, doamnei profesoare Ramona Bălănică și domnului profesor Vlad Tudor. Consider că excursia noastră și-a atins scopul și ne-am făcut noi prieteni pentru o viitoare colaborare“, a transmis directorul școlii din Cîmpuri, Ion Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?