Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Câteva sute de copii din două comune vrâncene, într-un proiect de prevenire a abandonului școlar

Elevii și preșcolarii din comunele Ciorăști și Vîrteșcoiu sunt beneficiarii  unui proiect finanțat cu fonduri europene, Șanse Egale la Educație în Vrancea – SEE Vrancea, în cadrul căruia se vor derula activități, al căror scop este prevenirea abandonului școlar, dar și îmbunătățirea performanțelor școlare. Proiectul se adresează unui număr de 620 de copii din cele două comunități, prin implementarea de programe educaționale integrate de timp preventiv și remedial.

Beneficiarii din grupurile vulnerabile vor fi asistați atât financiar, cât și prin activități specifice, menite să contribuie la îmbunătățirea competențelor de bază ale acestora. Aceștia vor fi implicați în activități formale, non – formale și informale, care sunt menite să îi atragă pe elevi către activitățile educative, dar și să le îmbunătățească performanțele. ”Rezultatele corespunzătoare obiectivelor proiectului: 180 de copii membri ai grupului țintă care beneficiază de sprijin pentru participarea la educație timpurie și îmbunătățirea competențelor de bază, de vârstă preșcolară din mediul rural din cele două comunități vizate în proiect. Îmbunătățiri: reducerea riscului de părăsire timpurie a sistemului educațional. 440 de elevi din mediul rural care beneficiază de sprijin pentru participarea la educație prin implementarea a 3 programe: școală după școală, școală de vară și CodeKids. Beneficii: îmbunătățirea competențelor de bază în vederea trecerii cu succes a testelor și examenelor naționale, creșterea performanțelor în rândul elevilor cu rezultate bune la învățătura, dezvoltarea de competențe de programare într-o eră a tehnologiei”, transmit organizatorii proiectului.

Proiectul va fi implementat până la data de 24 mai 2021. Finanțarea este asigurată în cea mai mare parte cu fonduri europene, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 4,9 milioane lei, din care 4,1 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă UE. Proiectul este implementat de Asociația Scientia Nemus, în calitate de beneficiar, și UAT Ciorăști, în calitate de partener.

Conferința de lansare va avea loc la Căminul Cultural din comuna Ciorăști, pe data de 15 noiembrie, de la ora 13.00. Activitățile din cadrul proiectului au început însă mai demult, odată cu debutul noului an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?