Încep lucrările de modernizare a drumului județean 205 B. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de proiectare și execuție de lucrări pentru proiectul de investiții ”Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean dintre localităţile Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Budeşti, Coteşti, Blidari, Bonţeşti, Dălhăuţi, Faraoanele, Râmniceanca, Beciu, Odobeşti cu conectivitate directă la reţeaua TEN –T”. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1. ”Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”. În proporție de 85% este vorba de fonduri europene, 13% de la bugetul național și 2% este cofinanțarea locală.
Valoarea totală a contractului este de 82.586.214 lei, cu TVA inclus (echivalentul a 17.953.524 euro), în care sunt incluse execuția lucrărilor și organizarea de șantier, serviciile de proiectare și serviciile de asistență tehnică. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 32 de luni (din care 2 luni este durata de proiectare).
De reținut că aproximativ 40.000 de locuitori din localitățile traversate de acest drum vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de trafic.
Contractul a fost atribuit antreprenorului general Asocierea SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău – SC SPEDITION UMB SRL Bacău și SC TEHNOSTRADE SRL Bacău, prin liderul SC SA & PE CONSTRUCT SRL Bacău, în urma licitației publice, care a avut drept criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț, în ceea ce privește prețul ofertei și perioada de garanție a lucrărilor. Perioada de garanție acordată de constructor este de 120 de luni (10 ani).
Vor fi efectuate următoarele lucrări: Modernizarea prin refacerea completă a structurii rutiere pentru 29,7 km din drumul judeţean DJ 205B; Lucrări de reabilitare ale celor 7 poduri existente, cu păstrarea suprastructurii actuale sau cu înlocuirea suprastructurii, după caz; Construirea unui pod nou; Amenajarea a 60 de staţii care vor deservi transportul public de călători; Execuţia a 40.485 mp trotuare pe toată lungimea drumului din intravilan; Execuţia a 370 m parapete de protecţie; Montarea a 347 indicatoare rutiere; montarea a 219 bucăţi indicatoare cu leduri – semnalizare luminoasă; Execuţia a 88,4 km marcaje longitudinale; Amenajarea a 37 treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă cu panou fotovoltaic.
Beneficiari direcţi ai acestui proiect vor fi locuitorii oraşului Odobeşti și ai comunelor Dumbrăveni, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Coteşti, Cîrligele, Vîrteşcoiu, aproximativ 38.000 persoane.
Şanturi pt scurgerea apei pe toata lungimea lucrarii( e inutila reabilitarea in cazul in care acestea nu vor fi luate in calcul ),taierea vegetatiei pt sporirea vizibilitatii in curbe? Interesati-va domnilor/doamnelor reporteri si creati un subiect cu referire la acestea, doar dvs ne puteti ajuta pt ca aceasta reabilitare sa nu fie un esec peste cativa ani !
Totuși, la Centru niște inși se ceartă, în timp ce, prin țară, niște oameni muncesc, își văd de treaba pe care trebuie să o facă!