Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Azi au loc interviurile pentru funcțiile de conducere în școli. Află cine sunt candidații

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ) a programat pentru astăzi, începând cu ora 9: 00, interviurile candidaților pentru funcțiile de director și director adjunct, pentru cele 11 unități de învățământ unde nu există director cu concurs. Astfel, pentru Școala Gimnazială ”Angela Gheorghiu” Adjud s-a înscris profesorul Gheorghe Balcan, care ocupă și în prezent această funcție, pentru Școala gimnazială ”Victor Slăvescu” Cotești și-a exprimat dorința profesoara Nicuța Mereuță, pentru Școala Gimnazială Măicănești și-a depus dosarul profesoara Mihaela Alexandrina Pascu, pentru Școala Gimnazială Obrejița s-a înscris la concurs Elena Iliescu. Anul școlar trecut, școala a fost condusă de profesoara Camelia Ciorăscu. Profesoara Valerica Lera s-a înscris la concurs pentru conducerea Școlii Gimnaziale Doctor Costică Bălan, Poiana Cristei. Funcția de director de la Școala Gimnazială ”Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia”, Popești este dorită de profesoara Adina Doina Stoica. Profesoara Daniela – Anioara Hriscu vrea să conducă Școala Gimnazială ”Ion Vodă cel Viteaz” Slobozia Ciorăști.

Profesoara Ioana Constantinescu, mandată de IȘJ să prea conducerea Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu”  Focșani, după ce fosta directoare a fost nevoită să demisioneze, își dorește să conducă unitatea și în următorul an școlar, fiind singura care s-a înscris la concursul organizat de IȘJ. Pentru postul vacant de director adjunct de la Școala Gimnazială Homocea s-a înscris la concurs profesorul Iulian Tăbăcaru. Pentru funcția de director adjunct de la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu și-a exprimat dorința profesoara Mariana-Luminița Cociorbă. Cu excepția Școlii din Obrejița, ceilalți candidați ocupă și în prezent funcțiile de conducere pentru care și-au exprimat dorința și în anul școlar 2018-2019.

Trebuie spus că nimeni nu vrea să fie director la  liceul Tehnologic Odobești. Această unitate este condusă în prezent de profesoara Vasilica Zaharia, care deși nu s-a înscris la concurs, cel mai probabil, va  primi continuitate, ca și în anii precedenți.

Fără contestații la interviu

Interviul de selecție pentru ocuparea prin detașare în interesul învățământului a funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ rămase neocupate prin concurs apreciază calitatea și susținerea de către candidați a planului operațional pentru anul școlar 2018-2019, precum și cunoștințe privind legislația specifică domeniului învățământ preuniversitar raportată strict la nivelul și specificul unității de învățământ. Durata probei este de maximum 20 de minute dintre care 10 minute sunt pentru prezentarea Planului Operațional și 10 minute pentru întrebările privind legislația specifică. Întrebările specifice domeniului învățământ preuniversitar sunt în număr de trei și sunt aceleași pentru toți candidații. Interviul se evaluează de fiecare membru al comisiei dar nu se acceptă diferențe mai mari de un punct între membrii comisiei de interviu. Punctajul pentru proba interviului se obține prin însumarea punctajelor oferite de membrii comisiei. Punctajul maxim care poate fi obținut de un candidat este de 30 de puncte, iar cel minim, fără de care nu se poate promova este de 21 de puncte.

Comisia va afișa rezultatele cu punctajele obținute de fiecare candidat în parte, tot astăzi, după finalizarea probei. Comisia de interviu este formată din trei inspectori, membri în CA al IȘJ, dintre care în mod obligatoriu trebuie să facă parte, inspectorul școlar  general adjunct și inspectorul pentru management educațional. Menționăm faptul că la proba interviului nu se acceptă contestații Profesorii interesați de aceste funcții trebuie să știe că nu trebuie să dețină funcții în partide politice sau să fi fost sancționați disciplinar în ultimii patru ani, precum și prezentarea calificativelor obținute în ultimii patru ani, să fie titulari în învățământ, să facă dovada că sunt membri în Corpul Național de Experți în Management Educațional dar și că au participat la cursuri de formare și perfecționare în domeniul managementului instituțional, să prezinte documentele care atestă ultimul grad didactic. De asemenea, trebuie să prezinte un plan operațional pentru anul școlar 2018-2019, pentru unitatea pe care vrea să o conducă. Toate documentele de studii trebuie însoțite și de un curriculum vitae. Candidații la una dintre cele două funcții de conducere nu trebuie să aibă statut de ”lucrător al Securității” sau colaborator al Securității.

Potrivit calendarului publicat de IȘJ Vrancea, în intervalul 14-15 august va avea loc și înregistrarea acordului și a documentelor aferente, a cadrelor didactice care doresc să ocupe o funcție de director/ director adjunct rămasă neocupată după proba de interviu pentru anul școlar 2018-2019.  În perioada 15-17 august sunt programate avizul Consiliului de Administrație al IȘJ Vrancea și emiterea deciziilor de numire prin detașare în interesul învățământului în funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar menționate în anul școlar 2018-2019. Potrivit Metodologiei, dacă într-o unitate de învățământ, nimeni nu dorește funcția de conducere, Consiliul de Administrație al IȘJ va numi o persoană care să preia atribuțiile de conducere până la organizarea unui nou concurs, astfel încât, la 1 septembrie, când începe școala pentru cadrele didactice, fiecare unitate să aibă conducere.

Programarea interviurilor poate fi vizualizată pe site-ul isjvrancea.ro, accesând linkul https://bit.ly/2B5p5Wd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?