Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian, a participat, ieri, la semnarea unui nou contract de lucrări din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este vorba de contractul rețele apă și canalizare în gruparea Focșani 2.
Acesta este al cincilea contract semnat din cele zece aferente etapei a II-a a proiectului Vranceaqua. Valoarea contractată este de 27.809.890,87 lei, din care: 23.638.407,24 lei din fonduri UE; 3.615.285,81 lei din fonduri de la bugetul de stat; 556.197,82 din fonduri de la bugetele locale ale CJ Vrancea și a UAT- urilor. Lucrările vor fi executate de Asocierea CITADINA 98 S.A. Galați – CRICONS SRL Galați – SC TANCRAD SRL Galați. Perioada de execuție este de 22 de luni, la care se adaugă alte 36 de luni, perioada de garanție a lucrărilor.
Populația deservită este de aproximativ 11.820 locuitori. Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a, are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuţia beneficiarului – 2%. „Asistăm astăzi la semnarea unui nou contract de lucrări, cel de-al 5-lea din totalul de 10 contracte de lucrări din cadrul proiectului regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea”. Este vorba despre contractul «Rețele apă și canalizare în gruparea Focșani 2», care va deservi o populație de circa 11.820 de locuitori. «Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a» este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este un proiect de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022, iar valoarea totală a investiției este de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, iar restul din subvenții de la bugetul de stat și din contribuții de la bugetul local. Acest proiect continuă practic prima etapă a extinderii și modernizării sistemului de alimentare cu apă și canalizare din Județul Vrancea, cunoscută drept Vranceaqua 1, valoarea investiției fiind de peste 100 milioane de euro. În continuare, doresc să urez succes constructorilor, pentru a finaliza la timp și în condiții de calitate aceste lucrări foarte necesare pentru vrânceni“, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian.
Vor fi realizate lucrări la sistemele de alimentare cu apă și canalizare din Cîmpineanca, Golești, Jariștea și la rețelele aparținând Consiliului Județean Vrancea, din mai multe localități. La Cîmpineanca va fi reabilitată rețeaua de apă pe o lungime de 2.266 metri liniari și vor fi extinse rețele de apă pe o lungime de 1.511 metri. De asemenea, va fi extinsă rețeaua de canalizare cu 3.745 metri. La Golești vor fi realizate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, pentru extinderea rețelelor cu 4.112 metri. În plus, și rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 4.508 metri. La Jariștea vor fi efectuate lucrări la sistemul de alimentare cu apă, mai exact va fi extinsă conducta de aducțiune pe o lungime de 4.985 metri. Și sistemul de alimentare cu apă aparținând Consiliului Județean Vrancea va fi modernizat. Vor fi extinse conducta de aducţiune sursa Babele (care pleacă de la Bolotești) și rezervorul Odobești, pe o lungime de 19.602 metri. Această conductă va suplimenta conducta de aducțiune existentă, aferentă sistemului de alimentare cu apă a UAT Odobești.
De la începutul lunii iunie și până în prezent, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a participat la semnarea primelor patru contracte de lucrări din cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”. „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.