Incă de ieri, Piața Moldovei a fost luată cu asalt de vinzătorii de miei, care au ocupat, aproape in totalitate, mesele puse la dispoziție de Adminsitrația Piețelor. După ce prețul cărnii de miel a fost, inițial de 100 mii lei acum carnea de miel se vindea cu 80 – 90 mii lei/kilogram animalele avind pe pulpă ștampila medicilor sanitar-veterinari. Åi ouăle s-au ieftenit săptămina aceasta. Mesele inchiriate de producătorii veniți de la Nistorești, Birsești, Paltin erau pline cu miei pregătiți pentru vinzare. „Am avut 15 bucăți de miei de 9-10 kilograme pe care i-am vindut in citeva ore”, ne-a declarat Toma Cosma din Nistorești. La boxele de carne nu se găsea carne de miel și nici in Hala Moldovei comercianții preferind să vindă carne de vită și porc populației la prețurile practicate și inainte de sărbătorile de Paște. in schimb se găseau organe de vită și porc pentru drob la 65- 75 mii lei kilogramul, cea mai vindută fiind carnea de porc unificată care se vindea cu 80 mii lei kg și cea de vițel cu 70 mii lei kg. Mușchiul de vită se vindea cu 110 mii lei kilogramul iar carnea de porc macră cu 100-110 mii lei kilogramul. Prețuri mai mari la făină Ouăle se vindeau ieri cu 1.500- 2.000 lei iar brinza, care luni nu cobora sub 80.000 lei, se găsea și la 60.000 lei /kilogramul in timp ce laptele era mai scump cu 2.000 lei. Cea mai mare aglomerație era la făină, zahar, ulei sau drojdie, in general la produsele care trebuie cumpărate pentru cozonac. Datorită vinzărilor mai mari decit de obicei, comercianții au crescut prețurile, astfel că uleiul ajungea pină la 37 mii/litru, zahărul vrac la 17 mii lei/kilogramul și făina la 16 – 20 mii lei/kilogram. „Åtiu ce am de cumpărat și cit costă fiecare lucru. Mi-am făcut o listă de cumpărături pentru a nu uita nimic”, ne-a spus Maria D. Verdețurile- leuștean, pătrungel, mărar-, ridichi se vindeau la 5.000 lei legătura, roșiile erau la 45 mii lei kilogramul dar și la 60 mii lei, castraveții la 60 mii lei; ceapa veche la 18 mii lei iar cea verde la 5.000-7.000 lei legătura, salata verde la 5.000 lei bucata. Cei care preferă să cumpere legume murate din toamnă pot găsi castraveți murați și gogoșari la 20 mii lei kilogramul, varza acră la 30 mii lei, morcovii erau la 20 mii lei kilogramul. O altă legumă căutată este cartoful care se vindea cu 10 mii-12 mii lei kilogramul cu 2000 lei mai scump ca luni. Piață săracă la Odobești Piața din Odobești era ieri la fel de săracă cum este de obicei, apropierea sărbătorilor de Paște neavind incă nici o influenă asupra vinzărilor. Astfel, carnea de miel costă, in piața din Odobești, 80.000 lei/kilogram dar pe tarabe era expus un singur miel. „Nu am adus decit un miel deoarece nu se vinde. Urmează să aduc și alții dacă am cumpărători”, a afirmat unul dintre proprietarii de stine din zonă. Pe lista de cumpărături obligatorii pentru Paște se mai află ouăle care costă 2.000 lei bucata, carnea de porc 70.000 lei/kg., făina de griu 13.000 – 14.000 lei/kilogram. Demn de remarcat este faptul că nici cumpărătorii nu se inghesuie la piață un motiv fiind faptul că mulți odobeșteni merg la cumpărături in satele vecine sau iși aduc alimente de la rudele de la țară.