http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
450 g mazăre congelată
o ceașcă orez
200 g ciuperci
2 cepe
1 căpățână usturoi
4 linguri ulei
1 foaie dafin
mărar, sare, piper
Mod de preparare:
Se călește ceapa în ulei încins, se toarnă 0,5 l apă și se adaugă mazărea, orezul, ciupercile tăiate, sarea, piperul. Se lasă la fiert la foc potrivit 15 minute. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt și foaia de dafin și se lasă la foc mic încă 10 minute. Se mai adaugă apă fierbinte dacă este nevoie, ca orezul să fie bine fiert. La sfârșit se presară mărarul tocat. Este indicat, ca atunci când se ia de pe foc mâncarea, să nu fie foarte scăzută, deoarece orezul mai trage din sos în timp ce se răcește. Astfel, se evită riscul ca mâncarea să devină prea groasă. Poftă bună!