http://www.crestinortodox.ro
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
1 conopidă medie tăiată în buchetele
1 linguriță semințe de coriandru
3 căței de usturoi feliați
3 păstârnaci tocați
1 bucată de ghimbir de 5 cm feliată
2 cepe tocate
1 lingură semințe de fenicul
2 ardei iuți verzi curățați de semințe și tocați
1/2 linguriță de turmeric
zeamă și coajă rasă de la 1 lămâie
1 l supă de legume
1 mână de coriandru tocat
Mod de preparare:
Într-o tigaie prăjim vreme de câteva minute condimentele, fără ulei, cu puțină sare. Apoi le zdrobim într-un mojar. Legumele sunt puse într-o cratiță cu ulei încins. Le acoperim și le lăsăm să se înăbușe timp de 15 minute. Adăugăm usturoiul, ardeii iuți, ghimbirul și condimentele. Amestecăm din când în când timp de cinci minute. Adăugăm zeama și coaja rasă de lămâie. Apoi turnăm supă cât să acopere legumele. O lăsăm să fiarbă 25-30 de minute, până când legumele devin foarte moi. Pasăm supa cu un blender, adăugăm coriandrul și puțină zeamă de lămâie. Se servește cu crutoane.