Liceele din județ și-au prezentat într-o manieră atractivă oferta educațională pentru anul școlar următor, în cadrul Târgului Ofertelor Åcolare, ce s-a desfășurat ieri, în Piața Unirii din Focșani. Tot în cadrul Târgului Ofertelor Åcolare, Inspectoratul Åcolar Județean a lansat numărul 5 al revistei „Ethosul Åcolar”. Publicația prezintă în detaliu oferta educațională a liceelor din județ pentru anul școlar următor.
Colegiul Național „Unirea” pune la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a șapte clase: 3 cu profilele matematică-informatică și câte o clasă pentru matematică-informatică intensiv, științele naturii, filologie-limbi străine și științe sociale. Colegiul Național „Al. I. Cuza” pune la dispoziția absolvenților câte două clase pentru specializările matematică-informatică, științe ale naturii, filologie și științe sociale. Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” pune la dispoziție 3 clase pentru profilul economic, 2 pentru profilul comerț și încă 3 clase pentru profilul turism-alimentație.
Ofertă generoasă în domeniul tehnic
La Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani oferta cuprinde o clasă pentru profilul matematică-informatică intensiv și 10 pentru domeniile electrotehnică-automatizări, pe diferite specializări, respectiv tehnic, electromecanică sau mecanică. Cei care vor opta pentru Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Focșani au de ales între cele 7 clase la profilele matematică-informatică, construcții și lucrări publice, mecanică, electronică și automatizări, economic, turism, alimentație publică sau protecția mediului.
La Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” oferta cuprinde câte o clasă pentru specializările tehnician veterinar, tehnician ecolog și protecția mediului, tehnician analize produse alimentare, tehnician în industria alimentară. Pentru seral oferta cuprinde 2 clase, una în domeniul agricultură și cealaltă pentru industrie alimentară. Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” pune la dispoziție 7 clase la specializările tehnician designer vestimentar, tehnician în turism, tehnician în gastronomie, organizator banqueting și creator proiectant îmbrăcăminte, ultima la seral.
La Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” sunt disponibile 6 clase în domeniile mecanic și electric, învățământ la zi. La seral va fi o clasă cu profil tehnic, specializarea tehnician transporturi. Câte o clasă se va forma și pentru învățământul profesional la mecanică clasa a X-a, dar și pentru specializarea Stagii de practică pentru dobândirea calificării nivel 2-mecanic auto clasa a XI-a. Tot aici se dorește și formarea unei clase postliceale specializarea tehnician transporturi auto interne și internaționale.
Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud va avea câte două clase pe specializările matematică-informatică, științele naturii, filologie și istorie științe sociale. Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești va pregăti elevi în profilele filologie, științele naturii și matematică-informatică, câte o clasă. La Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu oferta conține 60 de locuri la filologie, 30 la economic, 30 la științele naturii și 30 la matematică-informatică.
Clase pentru elevii cu talent
Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” din Focșani va forma câte o clasă de arte plastice și decorative, arhitectură ambientală și design și o clasă de muzică. Cei care vor alege Liceul Pedagogic „Spiru Haret” au la dispoziție o clasă cu profilul învățător-educator, patru clase de filologie și una de științe sociale. La Liceul cu Program Sportiv se vor înființa din toamnă cinci clase, din care două pentru gimnaziu și trei pentru liceu.
Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” va forma câte o clasă pe specializările protecția mediului și științe ale naturii. Pentru clasa a X-a o clasă pentru profilul resurse naturale și protecția mediului, pentru clasa a XI-a 2 clase cu specializarea tehnician ecolog și o clasă de științele naturii. Liceul Tehnologic din Odobești pune la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a câte o clasă pentru domeniile protecția mediului, industrie alimentară învățământ zi, iar la seral o clasă de comerț și o alta de resurse naturale și protecția mediului.
La Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu se vor înființa două clase pe specializările tehnician în turism și tehnician în gastronomie, dar și 4 clase de seral.
La Grupul Åcolar „Simion Mehedinți” din Vidra oferta cuprinde câte o clasă pe profilele matematică-informatică, științe sociale, fabricarea produselor din lemn, turism și alimentație publică. Aici va exista și o clasă de seral-științe sociale.
Ofertă generoasă este și la liceul din Mărășești, unde se vor forma 3 clase de-a IX-a: matematică-informatică, economic servicii și protecția mediului.
Pentru elevii cu deficiențe oferta este prezentată la Centrul de Educație Incluzivă „Elena Doamna”. „Liceele pot fi felicitate pentru modul cum s-au prezentat, pentru că au încercat să prezinte cu mare drag liceul de unde fac parte, prin imagini, prin pliante, prin alte forme de manifestare. Mi-au atras atenția toate liceele, dar de suflet rămâne liceul meu la Odobești”, a spus inspectorul școlar general Vasilica Zaharia.