Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Luni 23 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Reţete delicioase pentru pofticioşi: Rețetă tradițională din Maramureș: Piroste


Ingrediente:  
500 g făină albă Gold Maya 
1 linguriță de sare Kotanyi 
jumătate cană de apă 
200 g brânză de burduf 
Pentru servire: 
1 ceapă 
100 g slănină 
Mod de preparare: 
Într-un bol se toarnă făină Gold Maya, se adaugă apă și sare Kotanyi, iar apoi se amestecă și se frământă compoziția până se obține o cocă groasă. Aluatul obținut se împarte în 4 bucăți egale, iar fiecare bucată se întinde până se obține o foaie subțire. Foaia astfel obținută se împarte în 4 bucăți, iar pe fiecare bucată de aluat se adaugă câte o linguriță de brânză; apoi se împăturesc bucățile de aluat, iar marginile se încrustează. Se pun la fiert în apă cu sare. Separat se pune slănina la călit într-o tigaie cu ulei, după care se adaugă ceapa tăiată mărunt și se lasă pe foc până devine aurie. După ce s-au fiert pirostele, se adaugă peste acestea slănina călită și ceapă, iar la sfârșit se răzuiește cașcaval deasupra.
                                                    http://traditiiculinareromanesti.wordpress.com  

 


 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?